Trabzonspor’da beş yıllık Ahmet Ağaoğlu dönemi sona erdi. Bu süre içerisinde camiamıza 4 kupa kazandıran başkan ve yönetimi, bu başarısıyla Trabzonspor tarihine Altın harflerle adını yazdırdı. 

Başkan Ağaoğlu benim nezdimde çok başarılı bir başkandır, evet evet bir çok yanlış davranış ve bir çok başarısız transferler silsilesine rağmen, Trabzonspor’un ekonomik kayıplarına ve borcunun artmasına rağmen, benim için başarılı bir başkandır.

Elde ettiği başarılar, müzeye koyduğu kupalar ki, bunların biri süperlig şampiyonluk kupası ve bu kupanın 38 yıl üstüne kazanılması ve bu kupanın kazanılmasında gösterdiği gayret ve istikrar, 

Ayrıca dünyanın diline pelesenk olan ve filmlere bile konu olan şampiyonluk kutlamaları, başkanın hatalarını silip, başarı hanesini zirveye taşımaya yeterde artar benim nezdimde. 

Gelinen süreçte Başkan Ahmet Ağaoğlu bile isteye bu duruma gelmedi, gelişen ve değişen durumlar ve ekonomik yetersizlik bu süreci hazırladı.

Yönetim kurulu çoğunluğu, ıslak imzalı olağanüstü genel kurul kararı alırsa, başkan buna uymak zorunda ve bu durumda başkan, kişilerin yada senaryoların önünü açmak için istifa etmesi uygun olandır, başkanda bunu yaptı.

Başkanın en büyük handikapı, ekonomik olarak özgürlüğünün olmaması, ekonomik gücü olan yol arkadaşlarının insiyatifine kalması ve bu süreci dilediği gibi yönetememesi oldu.

Başkan Ağaoğlu Trabzonspor tarihine şampiyon başkan olarak geçti bu onur bir ömür boyu onun. Bize yaşattığı şampiyonluk ve sevinçler için kendisine minnettarız fakat, süreç tıkandığı için gelişen olaylar, Trabzonspor’un selameti için gerekli olan durumlardır.

Başkanın gerçekten şu aşamada aldığı bu karar gereken karardı, Trabzonspor’un selameti ve yaşayabilmesi için tıkanan işleyişin önünü açmak için alınan bir karardı bu ve bunu böyle okuyup başkanıda, başkan adayı olacak isimleride yıpratmamak gerekir.

Trabzonspor’un şampiyonluk yaşadığı sezonun ardından, bu kadar başarısız olması bizi fazlasıyla üzdüğü gibi, dahada çok üzülmemek ve yine yeniden yılları kaybetmemek için, bir yapılanmaya gitmesi elzem olmuştur.

Elzem olan bu yeniden yapılanma hamlesinin, ekonomik olarak tıkanan yönetim tarafından yapılmasının ne kadar yanlış olacağı gün gibi aşikarken, yeni görev alacak olan güçlü bir yönetimin, bu yeniden yapılanma hamlesini  yapması o kadar doğru olacaktır. 

Burada bütün camianın ve genel kurul üyelerinin aklı selim olması, Trabzonspor menfaatleri gereği yıkıp dökmeden, küstürmeden, ağır eleştirileri bir kenara bırakarak, şampiyonluk sezonundaki gibi kenetlenerek Trabzonspor’u bu krizden güçlenerek çıkarmaya çalışması mecburiyettir. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber