Bayramlar bizlerin gelenek göreneklerde çok önemli yerleri vardır. Ayrıca bu Ramazan bayramı olunca da daha da önemi artmaktadır. Manevi duyguları en yoğun yaşadığımız, yaşattığımız ve hayatın onca koşuşturması içinde aile ve akrabalık bağlarının pekiştirildiği gün olarak hayatımızın içinde var olan en değerli buluşma günleridir.

 Bayramların ruhunu yaşamak, o sevinçle sabah erkenden kalkmak, o günü beklemek büyük bir sevinç verir bizlere. Ah bir de bayram olarak olayın farkına varabilsek. Gerçeklik anlamından çıkmış günümüzde bayramlar artık. Bizler bayramlara farklı anlamlar yüklemeye başladık.

Bayramlar artık günümüzde tatil anlamına geliyor. Bayram denince gezmek geliyor. Bayram denince yoğunlaşan iş hayatından kaçmak geliyor. Bayram denince köylerde yarım kalınan işleri tamamlama geliyor. Yani anlayacağınız Bayram artık bizler için Bayram anlamanı kaybetmektedir.

Bayramı yaşayabilmek ve yaşatabilmek çok önemlidir. Bayramlar Müslümanların kaynaşma, kucaklaşma günüdür. Ancak nerde? Nasıl yaşayalım yaşatalım? Günlerdir Gazze’de yaşanan katliamı görünce nasıl yaşayalım Bayramı? Yıllardır Doğu Türkistan’da süren zulmü görünce nasıl sevinelim? Ve dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara yapılan eziyetler varken nasıl bayramlar yaşansın? Bu eziyetlerin, zalimlerin karşısında duracakken birbirimizi yerken nasıl bayramları yaşayalım.

Ah birde bayram olabilse de Bayramı yaşayabilsek. Bayram olsa da birbirimizle kucaklaşabilsek. Bayram olsa da bütün çocuklar bombaların altında taş yığınların içinde değil de çocuk parklarında, dağda, kırda, bayırda oynayabilse. Ah bayram olsa da insanlığın göz yaşları dinse. Ah ah ah..

Bayramınız kutlu olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber