banner240
banner237
banner238

Trabzonspor şampiyonlar ligi ön eleme maçı İçin deplasmanda Kopenhag’a konuk oldu, maç muhteşem taraftar önünde oynandı, özellikle maç öncesi tribünde coşkulu Kopenhag taraftarı ve görsel şovlarını taktir etmemek haksızlık olur diye düşünüyorum, gerçekten harikaydılar. 

Tabiki Trabzonspor’u hiç yanlız bırakmayan ve bu deplasmandada tribünde yerini alıp, maç başlamadan Bize Her Yer Trabzon tezahüratı yapan bordo mavili  taraftarımızıda tebrik ediyorum. 

Trabzonspor oyuna iyi başladı, iyide oynarken maçın 9.dakikasında clarsson’un golü geldi, şoku tez atlattık fakat, 1-0 geri düşmenin verdiği stresle pas hataları yapmaya başladık. Kouassi sağ açıkta çok etkisiz kaldı, orta alanda Siopis ise dinamo gibi çalıştı. Trabzonspor kanatları çalıştıramayınca Cornelius’un da oyun etkisi doğal olarak ortaya çıkamadı. 

Kopenhag’lı oyuncuların çok sert ve faullü oynadıklarını gördük fakat, bu tip sert oyunlara alışık olmadığımız İçin bizim bu sertlik karşısında beklentimize doğal olarak, bu sertliğe izin veren İngiliz hakem prim vermedi. Trabzonspor sert oynamaya çalıştığı bazı anlarda oyun gücünü rakibine hissettirdi, bu anlarda pozisyonlarda bulan Trabzonspor, bu pozisyonları cömertçe harcadı. 

Maçın ilk devresi fuzuli yendiğimiz golle, Kopenhag’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. İkinci devre kouassi yerini Djaniny’ye bıraktı. Djaniny’nin oyununa girmesi kanatlarımızın hareketlenmesine sebep oldu fakat, 

Maçın ikinci devresi Lerager’in arka direkte kendini unutturarak attığı golle başladı, bu golden sonra, Kopenhag savunma anlayışı ile Trabzonspor ise oldukça baskılı oynamaya başladı. Pozisyonlar bulan Trabzonspor golü bulmakta zorlandı. 

Hoca iki yeni transferlere şans verdi, Denswil’in yerine Bartra ve Siopis’in yerine Bardhı’yi oyuna aldı ve Bartra’nın çok kaliteli bir stoper olduğunu anında gözlemledik. Trabzonspor bu değişikliklerden sonra oyununu daha iyi sahaya yansıtınca, maçın 79.dakikasında Bakasetas’ın sert şutu Kopenhag ağlarıyla buluştu ve bu golle 2-1 olan skor, Trabzonspor’u umutlandırınca, baskısıda arttı fakat başka gol olmayınca maç bu skorla sona erdi.

Bu maçın Trabzon’da oynanacak olan rövanşında, bu skorun Kopenhag İçin avantajlı olduğu gerçeğini bilerek, bu maçı lehimize çevirebileceğimizi ve turu geçen tarafın Trabzonspor olacağınıda aklımızdan silmeyeceğiz. 

Bu maçta hoca ve oyuncu özelinde eleştiri yapmak istemiyorum fakat, yönetimin geçtiğimiz sezon transfer konusunda gösterdiği performansı bu sezon gösteremeyerek geç kalması ve her anlamda çok önemli olan bu maçta, kadro zenginliğine binaen oyuncu ihtiyacından zor anlar yaşadığımız gerçeğinden yola çıkarak, yönetimi eleştiriyorum.

Şampiyonlar ligine kalmamızın ne kadar önemli olduğu gerçeğinden yola çıkarak, bu maçta gerçek performanslarını gösteremeyen oyuncuların, Trabzon’da ki maçta beklenen performanslarıyla turu geçeceğimize inancım tam olmakla birlikte, bu maç özelinde taraftar, yönetim ve teknik heyetede büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir. Danimarka’da bekleneni alamayan Trabzonspor, Trabzon’da bunu telafi edecektir, bu telafi için Akyazı’da Fırtına daha sert esmeli. Bu düşünce ve duygularla turu geçeceğimizden eminim. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber