Siyasi iktidar tarafından, spora yapılan yatırım kapsamında, Trabzonspor için  Akyazı’da muhteşem bir stat 
İnşaa edildi. İnşaat sürecinde bir çok Problemler yaşanmasına rağmen, sonunda stat bitirilerek Türk Futbolu,  Trabzon ve Trabzonspor’un hizmetine sunuldu.

Artık Trabzonspor, bu stat sayesinde ve pandemiden sebep yasak olan taraftar yüzdeside artık tam kapasiteye ulaşması sonucu, maçlarını 41 bin kişiye oynamaya başlayacak. Taraftar çok olunca Trabzonspor’a destek açısından her anlamda iyide, bu stadı inşa edenler, yanılmıyorsam otopark konusunda yanlış Projelendirme yaparak
Büyük sıkıntılara sebebiyet verdiler.

Belki Stadın kapasitesine göre planlanan otopark, görüldü ki yanlış hesaplama ve planlama sonucu yetersiz kalmış, neden? çünkü normal bir maç günü bile, stadın araç park alanı araç sayısına cevap verememekte ve dolayısı ile, stat ulaşım yollarının kenarları, orta refüjleri aklınıza neresi gelirse oralar araç parkları ile dolup taşıyor.

İyi peki güzelde, sıradan bir maç sonu bile söz konusu otoparkın ve otopark harici araç parklarının maç bitiminde tahliyesi çileye dönüyor. Bu neden oluyor biliyor musunuz? yanlış planlamadan sebep. Çözümü varmı? muhakkak var olmalıda.

Maç sonu stadı ve oto parkı terk etmek Yaklaşık iki saate kadar uzayabiliyor. Maç sonu, günün yorgunluğuna
birde bu sıkıntı hiç hoş olmuyor.

Düşünsenize iki saat arabanın içinde
200 mt. Yol anca gidebilmişsin, insan gerçekten çıldırıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü, sen halen Stadın orayı terk edememişken bütün protokol çoktan evine ulaşmış çayını yudumlayarak 
İstirahatene koyulmuş oluyor.

Stadın kuzey tarafında havaalanı pistine benzer büyüklükte bir yol var, Ne hikmetse maç sonlarında o yolu kapalı tutuyorlar, neden biliyor musunuz? protokol rahat çıkış yapsın diye, Halbuki bu yol taraftarada açılsa bazı sıkıntılar kendiliğinden çözülecektir.

Birde stadın batı tarafındaki boş alana Şehir hastahanesi İnşa ediyorlar, bu çok büyük bir yanlış! çünkü Avni Aker’in yerini bu araziye karşılık aldılar ve kamuoyuna bir proje gösterdiler, bu projede böyle bir hastahane inşaatı yoktu, yani o arazide başka projeler vardı, tabi bu ayrı bir konu fakat;

Maç günleri, zaten sıkışacak olan trafik, özellikle maç saatlerine Acil hasta nakli rastlarsa ki muhakkak rastlar, Ambulansın yol bulup gitmesi mümkün olamayacağından o acil hasta ambulansta yani hastahaneye 200 mt. kala yolda ölür, Allah korusun.

Acil hasta ve maç sonu izdiham sıkıntısını çözmek elzemdir, bunun içinse ekstra proje gerekmektedir. Deniz tarafından Trabzon şehir istikameti ve Akçaabat istikametine uçan yada dal çıklı yollar inşa edilerek bu sorun çözülebilir gibi duruyor.

Ben proje önerecek konumda değilimde hani ilgililer buna çözüm bulacaktır, benim bildiğim, bu maç sonu trafiğini işkenceden kurtaracak peojeler bekleniyor ve bunu 
Bu millet hak ediyor haberiniz olsun.

Bu sıkıntılar nedeni ile artık Trabzon’da maça gitmeyen tanıdığım bildiğim çok sayıda kişi  var, bu taraftarada Trabzonspor’a da yazık.

Bu sıkıntıları maç günleri Akyazıya giden bütün taraftar fazlasıyla bilmekte ve yaşamaktadır, bunu bilmek ve sorunu çözmek için mucit olmayada gerek yoktur. 

Bu sıkıntıyı artık yaşamak istemiyoruz, bu sıkıntı öyle böyle sıkıntı değil, İnsanı maça geldiğine pişman edecek kadar büyük bir sıkıntı, o nedenle yetkililer lütfen duyarsız kalmasın.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Usta 2 yıl önce

Tek dokunuşla türbünden çıkan taraftarları araçların çıkış yolundan geçişi engellensin sorun büyük oranda çözülür bence
Otoparka gitmekte olan okadar araftar tek çıkıştan geçmek zorunda olan okadar aracın önünden geçiyor bence çilenin enbüyük nedeni bu

Avatar
Cem 2 yıl önce

Sorun otoparktan başlıyor ve tüm yollara yayılıyor. Çünkü stad ve çevre yollar aynı andangelen o kadar araç yükünü taşımıyor.

Avatar
Doğan yılmaz 2 yıl önce

Hay ağzına sağlık ama anlayana

Avatar
Çağrı 2 yıl önce

Halkın sesi oldunuz teşekkür ederiz her seçim öncesi Trabzonsporumuzun ismini kullanarak oy isteyen siyasilerimiz artık bu sorunu çözmesi için çaba göstermeli



Günebakış Trabzon Haber