Trabzonspor, hafta boyu teknik direktör kim olacak tartışmalarının ve inanılmaz bilgi kirliliğinin  eşliğinde Kasımpaşa maçına hazırlandı. 

Teknik sorumlu, öz evlat İhsan Derelioğlu tarafından bu maça hazırlanan Trabzonspor, genel olarak bilinen kadro ile bu maça çıktı, sadece Larsen’in sağ bekte, Hüseyin ve Eren’inde ilk onbirde başlaması belki değişiklik olarak göze çarpabilir. 

Kasımpaşa yeni teknik sorumlusu Kemal Özdeş ile bu maçı, kendi adlarına çıkış maçı olarak görsede, Trabzonspor, bu maça bir nefes maçı olarak bakmaktadır. 

Maça iyi başlayan tarafta, iyi oynayan tarafta Kasımpaşa idi, bir ara geçen senenin şampiyonu Trabzonspor değilde, Kasımpaşa imiş gibi geldi bana. Çünkü ilk devre itibarıyla bütün istatistikler Kasımpaşa’dan yanaydı. 

Trabzonspor o kadar kopuk, o kadar darmadağın bir görüntü koyuyor ortayaki, üzülmemek elde değil. Şampiyon takımın ahı gitmiş vahı kalmış, sahipsiz, kimsesiz gibi bir görüntü veriyor, bu görüntüyü vermeye hakları yok ama maalesef durum bu. 

Maçın 29.dakikasında frikik kazanan Kasımpaşa, bu frikiği Mounir Chouiar ile kullandı, M.Chouiar topu o kadar güzel yere yolladıki, buna bu formsuz Uğurcan değil, en formdaki şampiyon Uğurcan bile bir şey yapamazdı. 1-0 

Abdullah Avcı istifa edeli 35 gün oldu ve yeni yönetim göreve geleli 20 gün oldu ki, yeni başkan yine orada başkan yardımcısıydı. 

Demem o ki, Trabzonspor 35 günde istifa eden hocasının yerini dolduramıyorsa neden orada duruyorsunuz? Orada ne iş yapıyorsunuz? Sahi siz oradamısınız? Aloo başkan oradamısın? 

Maçın ikinci devresine Trabzonspor öyle hızlı ve baskılı başladıki, ilk devreye oranla yüzde yüz bir değişik bir oyundu bu, fakat bu baskı sadece ve sadece dört dakika sürdü, akabinde Kasımpaşa dengeyi  sağlayınca yine ilk devre oyununa döndük.

Kontra ataktan gol bulan Kasımpaşa’nın bu golü, öncesindeki faul gerekçesiyle değer kazanmadı ve iyi oynamayı sürdüren kasımpaşa Maçın 76.dakikasında Denswil’in sert müdahalesi sonucu penaltı kazanandı, Kasımpaşa bu atışı Eysseric ile yaptı ve skoru da 2-0’a getirdi. 

Artık Trabzonspor maçlarında taraftar maçın 61.dakikası hariç coşkuyu unuttu, neyseki, 61’imiz varda onunla bile mutlu olabiliyoruz. 

Şampiyon takımın, şampiyon yönetimi nasıl bir garabet yada akıl tutulması yaşadıki, yeni sezon için transfer ettiği bütün oyuncularda kazık yedi, dolayısıyla kendi gitti kazık Trabzonspor’a kaldı, öyle bir kazıkki bu çıkar çıkarabilirsen. 

Evvela bu havadan kurtulmak için, acil kan değişikliği şarttır, bunun birinci adımı, pazartesinden geçi yok, havanı değiştirecek bir isimle teknik direktör olarak anlaşmalısın. 

Akabinde oyunculardan isimlerine bakılmaksızın kadro dışılar yapmalısınız, geri kalan malzeme ile gelecek sezonun yapılanmasına girişip, bu minvalde çalışmalısınız fakat, bu plan ve organizasyon için bir futbol aklına ihtiyacınız var umarım bu futbol aklı sizde vardır. 

Hayatımızın en kötü müsabakasını nihayet bitirdik de, işkenceden şimdilik kurtulduk. Kasımpaşa’ya mağlup olmamızdan çok, sergilenen tükenmişlik duygusu, sahipsizlik hissi bizi üzdü ve üzmeye de devam edecek gibi duruyor. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber