banner240
banner237
banner238

Cumhur ittifakı karşısında bir ittifak oluşturan CHP ve ortakları, bu ittifakın adına Millet ittifakı adını koydular.

Millet ittifakının temel amacı bir Cumhurbaşkanı adayı belirlemek. Sonra 2023 seçimlerinde hep birlikte o adayı destekleyerek Cumhurbaşkanı seçmek.

Millet ittifakı aylardır yaptığı çalışmalar sonucunda sadece yeni seçilecek Cumhurbaşkanının niteliklerini belirlediğini ifade ediyor.

Sonra da o belirledikleri nitelikleri haiz bir aday bulamadıkları anlaşılıyor. Bu demek oluyor ki, açıkça altılı masa etrafındaki genel başkanların hiçbiri bu belirledikleri nitelikleri taşımıyor.

Bu açıkça bir itiraftır.

Şayet bu itiraflarında samimi iseler hepsinin istifa etmesi gerekir. Memleket onlardan ibaret değildir.

HDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş için onun ne suçu var da içerde yatıyor biz gelince hapisten çıkaracağız diyen bir liderin Cumhurbaşkanı adayı olarak Türk halkının önüne çıkacak yüzü olur mu?

Kaldı ki, yargının siyasallaştığından yakınan bir lider, S.Demirtaş’ın serbest bırakılması işleminin bir yargısal işlem olduğunu, idari bir işlem olmadığını bilmiyor mu?

Eylem ve söylemleri ile kendi halkının takdirini kazanma yerine karanlık mahfillere göz kırpan bir lider elbette C.Başkanı adayı olmaya cesaret edemez.

Bir de bu altılı Millet ittifakı, iktidara gelince eski sisteme döneceklerinden söz ediyorlar.

Kendileri şu anda eski sistem terazisi ile karar almaya çalışıyorlar. Alabiliyorlar mı? Hayır, alamıyorlar alamazlar.

Eski parlamenter sistemin milletimize ne çileler çektirdiği ve ne değerli zamanlar kaybettirdiği henüz hepimizin hafızalarında tazeliğini korumaktadır.

Tarihe bir not olarak bu düşüncelerimi ifade etmek isterim.

05.09.2022 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber