Evrende geçerli olan bitkilerden haşerelere, hayvanlardan diğer yaratıklara varıncaya kadar bütün varlıkları kuşatmış olan genel hukuka kasteden, saldıran, insanlık aleminde geçerli kuralları hiçe sayan ve insan fıtratına karşı cinayet işleyenler asla affolunmaz ve cezasız kalınmaz.

Kan dökenin kanı mutlaka dökülecektir. Seneler geçse de adalet yerini bulacak ve yapanın yaptıklarını göreceği günler de gelecektir. Cürüm sahibi hak ettiği ceza veya musibetin kendisine isabet etmesiyle temizlenir ve masum duruma geçer. Nasıl ki hata yapan ceremesini çektikten sonra temizlenir masum duruma geçer. İşte kan döken de kanı döküldükten sonra masum duruma geçer.

Bugün yaşananlar, bunları yaşatanlar, yaşanılmasına sebep olanlar bir gün mutlaka karşılığını göreceklerdir. Çünkü hiçbir güç asla sonuna kadar, sonsuza kadar muktedir değildir ve asla olmayacak. Bazen insanlar, milletler ve devletler kendi tembellikleri ve ihmalkârlıklarıyla yahut saklı zulümleriyle kendilerini aciz duruma düşürürler. Yada bunlar Müslüman insanlar, Müslüman millet ve devlet ise Yaratan tarafından zalimlerin eliyle cezalandırırlar. Bu asla ilelebet olmaz. Ceza biter hakkaniyet yerini bulur.

Şerrin sürekli ve daim olması insanlığın fıtratına zıttır ve insanlık uzun sure zulümle yönlendirilemez.  Biz yeterince mazlum olmayı, mağdur olmayı bilemiyoruz. Müslümanlar olarak biz henüz mazlum olmayı bile beceremedik. Bunu bilmemiz hak edenin hak ettiği yerde olması gerek

Çünkü artık bizdeki kışın bittiği ya da bitmesi gerektiği belli oldu.  Onlarda kışın başlaması bizde de yazın başlaması gerek. İnsanlık da doğanın mevsimler misali değiştiğinden artık dönemin bizlerin dönemidir. Yani bizlerin hakimiyeti başlaması gerek. Yaz önümüzde, geçmemiz gereken , aşmamız gereken engeller var onlar geçmemiz için anlamamız gerekir yada kavramamız gerekir ki aşabilelim yaza ulaşalım. Tabi ki anlayabilirsek, kavrayabilirsek..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber