Yeni anlayışa sahip olan insan yaptığı iş ile bir olur ve bütünlük içine girer. İşini tüm kalbiyle, gönüllülükle yapar. O zaman yapılan eylem de bölünmüş olmaz, tam olur. Bütünleşme, insana coşku, mutluluk ve zevk verir. O zaman yapılan iş, verimlilik içinde olur.

Aydınlanmak için önemsiz olan bir eylemi bile tam gönüllülükle yapın. O zaman olgunlaşır, tatminkar ve doyumlu olursunuz. Eğer içinizde bir şeylerin eksik olduğunu hissediyorsanız hayatınıza yeni bir anlayış geliştirin. Her olaya farklı açılardan bakın.

Anlayış, insan hayatında çok önemlidir. Anlayış göstermeden karşıdan anlayış beklemek karşı tarafı aptal yerine koymaktır. O zaman kendinizi de aptal konumuna koymuş olacaksınız. Önce kendinize anlayış gösterin ve empati ile yaklaşın. Sonra başkalarına empati ve anlayış geliştireceksiniz.

Dünya Değişim Akademisi’nde bilimsel tekniklerle uygulanan ‘’Empati Sanatı Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada farkındalığınız yükselecek, empatiyi kavrayacaksınız. Böylece empatiyi hayata geçirmek gerçekleşecek.

Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.

   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Karşılıklı anlayış sosyal ilişkiler için çok önemlidir. ‘’Empati Sanatı Değişim Programı’’ ile önce kendinizi, sonra da başkalarını anlayacaksınız. Başkalarını anlamak için öz-anlayışlı olmak çok önemlidir. Sevgisiz anlayış, anlayışsız ile ilişkiler sağlıklı olmaz. Bu yüzden Değişim Sanatı sayesinde anlayış yolculuğunuzda bir anlayış kaptanına dönüşeceksiniz. Hem kendinizle hem de toplumla sağlıklı ilişkiler kuracaksınız. Böylece çatışmalar azalacak.

Mutlu değişimler…

Neval Kütük

Değişim Uzmanı

Dünya Değişim Akademisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Sema İslim 3 yıl önce

En çok ihtiyacımız olan

Avatar
Ercüment 3 yıl önce

Herkesin okuması gereken bir yazı.. Teşekkürler..

Avatar
Selva 3 yıl önce

motivasyon dolu yazınız için teşekkürler neval hanım. tam da ihtiyacım olan şey

Avatar
Zeynep Erdogan 3 yıl önce

Harika



Günebakış Trabzon Haber