Şehit haberlerinden dolayı Antalya’da hava güneşli ama insanlar neşeli değildi. Maçın Seromoniside şehitlerimize saygı duruşu yapıldı ve insanların karmaşık duygular içerisinde geldiği  bu maç, matem havasında başladı. 

Maçtan önce Trabzonspor’un açıkladığı maç kadrosunda taraftar Bakasetas’ı göremeyince, sosyal medyada oldukça paylaşımlar yaptı endişesini belirten, ve Bakasetas’ın neden olmadığını sorguladı. Bu sorgulamada acaba oyuncu transfer mi yaptı düşüncesi doldukça hakim oldu.

Ancak maç öncesi verdiği röportajda Abdullah Avcı, Bakasetas’ın dizinde birkaç gündür ağrı olduğunu, akşam da oldukça sıkıntılı bir durumu olduğunu bu nedenle insiyatif kullanarak onu kadroya almadığını dile getirmesi, ayrıca bu oyuncunun sözleşme imzalayıp imzalamaması önemli değil, çok profesyonel bir oyuncu olduğunu, son dakikaya kadar işini yaptığını idmanlara katıldığını ve bugün kadroda olmayışının altında taraftar lütfen başka bir şey aramasın dediğini gördük.

Trabzonspor Antalya deplasmanında oldukça eksik bir kadroyla yer aldı.
Eksik oyunculardan, Pepe, Trezeguet ve Onuachu milli takımda olduğu için, Abdulkadir, Bakasetas ve Denswil sakat oldukları için bugün kadroda yer alamadılar.

Maça Antalyaspor daha arzulu istekli ve iyi başladı. Ancak maçın 2.dakikasında, Vişça’nın getirdiği top ile buluşan Fountas, çok şık bir plase ile Trabzonspor’u 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu gol den sonra Antalyasporun oyununda herhangi bir değişiklik olmadı ve iyi oyununu, pozisyonlar bularak devam ettirdi.

Öyle ki Antalyaspor’un bulduğu bu pozisyonlarda, ya Uğurcan topu çıkardı, ya defans çıkardı ya da dışarı attılar. Maçın 36. dakikasında Güray Vural’ın çok sert şutu kaleci Uğurcan’ı geçti ancak, Benkoviç inanılmaz bir koşu ile topu çizgi üzerinden çıkararak resmen Antalyaspor’un golünü engellemiş oldu.

İlk devrede topla oynama yüzdelerine baktığım bir anda, Antalyaspor’un %71, Trabzonspor’un %29 ile oynadığını gördüm. Zaten bu veri bir çok şeyi ortaya koyuyor. Buna istinaden koskoca bir yarıda Antalyaspor üç tane korner atarken Trabzonspor bir korner dahi atamadı diyecekken, devrenin bitiş düdüğüne 30 saniye kala şükür 1 korner attı. 

Bu yarıda Trabzonspor’un iki şutunu görürken Antalyaspor’un yedi şutunu izledik. Fazla da bu konuda uzatmaya gerek yok maçın ilk devresi Antalyaspor sahanın mutlak hakimiydi. 

Trabzonspor resmen durdu bekledi ve rakibini izledi hepsi bu. Antalyaspor’un bu yarıda gol bulamaması ise tamamen Trabzonspor’un şansı, Antalyaspor’un şanssızlığıydı diyebiliriz.

Trabzonspor’un baskılı ve hücum anlayışıyla oynaması zaten geçtiğimiz maçlarda da bilindiği üzere zor, ya da olmayan bir şeydi. Taraftarın da en çok bu konuda eleştiri yaptığını biliyoruz. Şimdi bu maçta Abdulkadir Ömür ve Bakasetas’ın da olmayışı Trabzonspor’un oynadığı oyunu ikinci, üçüncü bölgeye taşımasını oldukça zorlaştırdı, taşıyamadığınıda gördük zaten. 

Bu nedenle ilk devreye bakıldığında, devreyi 1-0 önde kapamamıza rağmen durarak ya da, yukarda dediğim gibi izleyerek oynanan bir oyun ortaya çıktı diye düşünüyorum.

Maçın ikinci devresi Trabzonspor biraz daha derli toplu ve oyunu ikinci bölgede karşılayan bir anlayışta gözükse de, Antalyaspor’un iyi oyunu ve gol arayışında değişen bir anlayış olmadı. Maçın 68.dakikasında sağ kanattan atılan bir ortaya, Jehezkel bomboş  pozisyonken rahat bir kafa vuruşu yaprak maçta eşitliği sağladı. 1-1 

Bu arada maçın hakemi Bahattin Şimşek hakkında bir şeyler söylemek istiyorum. Trabzonspor ne kadar iyi futbol oynamasa da, bu beyefendinin bütün taktiratlarını Antalya Spor’dan yana kullandığını bariz bir şekilde gördük.

Gözünün önünde, tabiri caizse önünde olan pozisyonları bile göremeyen bir hakem de, gözlerinde problem yoksa art niyet ararım ben. Gözlerinde problem varsa doktora gitsin artık teknoloji çok ileride her şeyin tedavisi var.

Bariz tekmeyi, bariz dirseği, bariz taçı, faulü göremiyorsan ya art niyetin vardır, ya da gerçekten gözlerinde görme problemi vardır. Ya da artık sen hakemliği yapamıyorsundur. Hakemler üzerinde yapılan eleştiriler baskılar olaylar size hiç mi ders vermiyor ya, adam hiç mi kendini biraz düzeltmez düzeltemiyorsa affını istemez.

Maçın ilk devresine bakıldığında, Trabzonspor’un galibiyeti kesinlikle hak etmediğini söyleyebiliriz. Ikinci devresine bakıldığında beraberliğin normal sonuç olduğunu, hakem hakkaniyetli maç yönetseydi, Antalyaspor’un bir ya da iki oyuncusunun eksik kalabileceği bu yönde Trabzonspor’un maçı alabileceğini de düşünürsek bu ayrı mesele ancak, maçın 1-1 ile bitmesi sonucu beraberliğin normal sonuç olduğunu düşünüyorum. 

Trabzonspor’un eksik oyuncularını da düşünürsek, yine de bu takımın transfere ihtiyacı olduğunu apaçık görebiliyoruz. Orta alanda olmazsa olmaz bu takımın bir şefe ihtiyacı var. Ara transfer eden bitmeden Trabzonspor yönetiminin bu konuda hamle yapacağını umud ediyorum inşallah.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber