Trabzonspor kazandığı zaman çok şey kazanacağı, kaybetmesi halindeyse zaten beklenen bir sonuçtu denebilecek bir maç için İstanbul deplasmanında, kar yağışı altında 11 haftadır kazanan lider Galatasaray’a konuk oldu.

Trabzonspor’a galibiyet ne kazandırır, özellikle bu maçı kazandığı takdirde, kesinlikle son haftalardaki deplasman fobisini yenecek ve liderle arasında on puan fark kalacağından yeni bir heyecanla lige ve önündeki maçlara bakacaktır.

Tabi bunlar benim düşüncelerim fakat gerçekçi, Trabzonspor oyuncularına bakıyorum benim kadar olumlu düşünen, benim kadar hırslı kimseyi göremiyorum desem yanlış dememiş olurum. 

Trabzonspor maça golle başladı, daha 12.saniyede Abdülkadir’in asistiyle, Gomez’in kariyerinin en rahat vuruşuyla golü bulan Trabzonspor, daha sonrasında inanılmaz heyecan yaptı, öyle ki acemice hareketler, pas hataları yaptılarki, saç baş yolmamak içten bile değildi. 

Üstünlüğü elinde bulunduran Trabzonspor oyunu kontrolü altına almak adına daha temkinli olayım derken, baskısını artıran Galatasaray Mertens ile beraberliği yakaladı, bu hiçte süpriz olmadı tabiki.

Beraberlik golünden sonra Galatasaray baskısını artırınca, Trabzonspor bu sezonki en kötü topunu oynadı, Galatasaray’a karşı koymakta zorlandı diyebilirim. 

Doğal olarak ikinci devreyede hızlı başlayan Galatasaray hemen bir penaltı kazanıp, bunuda İcardi ile gole çevirerek 2-1 üstünlüğü eline aldı. 

Bu sezon, deplasmanda 4-5 gol yiyerek kaybettiğimiz maçlarda bile Trabzonspor bu kadar kötü oynamamıştı. Bu maça daha çakmadan kaybetmeyi kabullenmiş bir takım ve hoca vardı sahada, ben bunu onlara hele hele Trabzonspor’a hiç yakıştıramadım. 

Bu maç, bu maçtaki oyuncu performansları, teknik ekip hamleleri, yedek oyuncuların katkıları ve maçın sonucu gösterdiki, Trabzonspor’un köklü bir operasyona ihtiyacı var.

Operasyonun çok yönlü olması gerekmektedir. Geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşamış oyuncu, hoca ve yönetimi sahiplenmek ve yeteri kadar kredi sağlamak adına hep yanlarında olmaya, destek vermeye çalışan biri olarak, Galatasaray maçında gördümki, Trabzonspor haketmediği durumlara düşürülmüştür. 

Başta yönetimin şampiyon kadroyu elinde tutamayarak bozması, yaptıkları transferlerin maliyetlerine göre fos çıkmaları, hocanın bütün bunlara seyirci kalması ve şampiyonluk sezonundaki hırsını kaybedip, bu sezona taşıyamaması, eleştirilerden olumsuz etkilenmesi, oyuncu kadrosununsa, bu formayı haketmeyecek oyunculardan kurulu olması, bu operasyonu mecburi kılmıştır. 

Çok geçmeden Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin olağan üstü kongre kararı almaları gerekmektedir. Yeni gelecek olan yönetim, hoca ve oyuncu özelindeki bu operasyonu yapmalıdır. 

Heyecanı kalmayan, yeteneği bu formayı haketmeyen, taraftar kadar bile inancı kalmayan hiç kimseyi kulüpte tutmayacak, taraftarın heyecanını göz önüne alıp, Trabzonspor ruhuna uygun hamlelerle yoluna devam edecek bir yönetim şart olmuştur.

Geçtiğimiz sezonda bu takıma ve taraftara şampiyonluk yaşatan herkese teşekkür edilip, Trabzonspor’un tarihinin en güzel yerinde isimlerini yaşatıp onure edilerek, bu sezonda ise şampiyonluk sezonunun akabinde bu kepazeliği bize yaşatan hiç kimseyi bir daha bu kulüpten içeri almayacak bir yönetim şart olmuştur. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber