banner240
banner237
banner238

Bаşı Rahmet оrtаsı mеrhаmеt sоnu isе cеhеnnеmdеn azat olan Mübarek Ramazan ayının âlemi İslama ve insanlığın kurtuluşuna  vesile olmasını dilerim.

Kıymetli okuyucu Kardeşlerim.. İslam dini deforme olmadı kı reforme olsun! 

Ne siz, nede sizin ağababalarınız İslamın özünü, Müslümanların itikadını bozamazsınız. 
Biz aciz kalsakta bu dinin sahibi Allah’tır! Kabe’yi Ebrehenin fillerinden koruyan Rabbimiz elbette İslamıda koruyacaktır!

Faize Allah bereket versin diyen bir kimseyi salonda alkışlayıp savunan ama Ayasofya Camii İmamının Faiz ayetini okudu diye linç edenlere çıtını bile çıkarmayan buna binaen birde tenkit eden güruh şuur, ihlas ve davadan bahsedemez! 

Epeydir gündemi suni şeylerle meşgul eden guruha en güzel
 cevabı Aslında Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil hoca verdi. 

"Diyanet'in ben vatandaşın ibadetini nasıl sağlama alırım diye düşünmesi lazım.
 Din İşleri Yüksek Kurulu ibadetini bozma noktasında çalışmamalı. Buradaki temel yanlış 'orucunuz bozulmuyor' ifadesidir. Oruç tutmak farzdır. Tutamadıysa da kazasının yapılması farzdır. Müslümanın kafasını karıştırmaya gerek yok. Aşı akşam da olunabilir. Mecburiyet varsa da kazası gerekir.

Diyanet, orucun bozulması için gıda ve deva ürünü olmalı diyor. Oysa gıda ve deva olmayan bir kum parçası, bir pamuk, kağıt yutulduğunda orucu bozar. Kişi sigara dumanını isteyerek çekse orucu bozulur. Vücuttan giren her sıvı kesin belli, dört mezhepte de orucu bozar. 

Elin üstünde yara mı var merhem sürdünüz, içeri geçtiyse bozar. Siz içeri bir aşıyı yani bir sıvı şırınga ediyorsunuz ve kana geçiyor. İğne, sıvı, aşı orucu bozar.  

Bunu çocuk bile bilir. Din İşleri Yüksek Kurulu fetva verirken bir takım kitaplar gösteriyor. Burada niye göstermiyor?"dedi. 

Bunlar bize gösteriyor ki aşı orucu bozar mı bozmaz mı muamma ancak bu söylemler insanların itikat bozuyor.. 
Hayırlı Ramazan Diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber