Trabzonspor evinde oynadığı Rizespor müsabakasına, seyircisininde desteğiyle iyi başlangıç yaptı. Tek hedef galibiyet parolası ile maça çıkan Trabzonspor maalesef ilk devrede istediği oyunu zaman zaman sahaya yansıtmasına rağmen, istediği sonucu alamayarak devreyi 2-0 mağlup kapattı. 

Futbolda çokça bilinen bir gerçek vardır! Atanınla tutanın iyi olursa saha sonuçlarında iyi okur ve hedefine ulaşırsın. Trabzonspor’da maalesef atanın yok, tutanınsa çok kötü olunca Rizespor müsabakasının ilk devre sonucu gayet normal oluyor. 

Hocanın oyuncu tercihleri için bir eleştiride bulunmayacağım çünkü her gün idmanlarda oyuncuların durumunu kendisi analiz ediyor fakat, Lige yeni çıkmış, hocası yeni Rizespor’da yeni gelmiş oyuncuların bu derece performans sahaya yansıtmalarının bir izahı olmalı.

Bu minvalde Trabzonspor’a bakıldığında, hocası eski, oyuncuları eski, yeni oyuncularında katılımı ile aylardır yapılan çalışmaların boşa olduğu, konsantrasyon eksikliği olduğu, bireysel oyuncu performansı ile sonuca odaklanıldığı bir Trabzonspor’a kimse Trabzon’da eyvallah demez. Bunun bir izahı olmalı ve bunun bir hesabıda olmalı! Ne demek lige yeni çıkmış bir takıma evinde ilk devreyi 2-0 mağlup tamamlamak.

İkinci devreye Trabzonspor ilk devredeki gibi baskılı, istekli ve iyi başladı fakat, sonuç yine aynı vız vız vız sonuç yok. Maçın 58. dakikasında penaltı ile Bakasetas Trabzonspor ardına golü kaydedince skor 2-1 oldu ama çok geçmeden, 66.dakikada Rizespor üçüncü golünü kaydetti. 

Oyuncu değişiklikleriyle oyuna hareketlilik kazandıran hoca, Umut’tan umduğunu Enis’te buldu. Enis maçın 83.dakikasında tam bir golcü vuruşuyla topu kafa şutuyla ağlara yollayınca maçada heyecan geldi. 3-2

Maçın ikinci devresine sağ bekte Mehmet Can Aydın ile başlayan hoca Mehcan’ın performansını görünce umarım haftaya ilk onbir yazar kendisini. Ayrıca Umut Bozok ısrarından vaz geçip artık ilk onbire Enis’i yazmalı.

Enis’i yazmalı diyorum çünkü, Brezilya dizisine dönem Petkovic transferi bitmek bilmedi. Bitmesinde zaten, bu tip ısrarla peşinden koşulan transferlerin verimli olmasıda zor oluyor. Yani demem oki, zaten borcunu azaltmaya çalıştığın ve bu seneden bir beklentin olmayan Trabzonspor’un bu transferle borcuna borç katmaya gerek yok diye düşünüyorum. 

Maça dönecek olursak, aslında hiç dönmesek, çünkü Rizespor inandı, hazırlandı, oynadı ve kazandı tebrik ederiz vesselam. 

Bu maçı Trabzonspor kaybetti ancak, iyi bir sağ bek kazandı, Mehmet Can Aydın artık takımın değişmez oyuncusu olmalı. Keza Enis Destan’da gerisi teferruattır. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber