Trabzonspor haftalardır iyi futbol oynayamıyor, bu kötü futbol daha ne kadar gidecek, bu kötü gidişe kim dur diyecek belli, heralde bu ben değilim, çünkü bu takımın hocası var ve artık hocamız Abdullah Avcı değişik bir icraat ortaya koymalı ve bazı oyun anlayışı ve oyuncularda ısrar etmekten vaz geçmeli geçmeli ki, yarışın henüz başında geri kalmayalım, geri kalırsak bu anlayışla yarışın içinde kalmakta çok zorlanırız çünkü, rakiplerimiz geçen yılki yumuşak rakipler değil. 

Sadece Abdülkadir Ömür’ün yedeğe çekilmesi ile bazı şeylerin değişmeyeceğinide bu maçın ilk 45 dakikasında çok net gördük. Enis Bardhi, Gıbamin ve Trezeguet’nin de Abdülkadir’in yanında yerlerini almaları gerekmektedir. 

Bu isimlerin haricinde başta kaptan Uğurcan, Hugo ve Eren Elmalı’nın da çok sert şekilde uyarılmaları gerekmektedir. Frikik kullanacak rakibine karşı baraj kurdurmamakta ne demek, bu basıl bir öz güven yada egodur, yada buna laubalilik mi demeliyiz? sen ne yapmaya çalışıyorsun, amacın ne? yeni sözleşmeyi imzaladın dilediğin parayı aldın ve şimdi değişik hobiler ve maceralar peşindemisin, neyin denemesini yapıyorsun ki, baraj kurdurmayıp golü yiyorsun? seni anlamak mümkün değil, kaptan olabilirsin, yıldız oyuncu olabilirsin ama asla Trabzonspor’un üstünde olamazsın aklını başına koy! 

Maçın ilk devresi uğurcan’ın o büyük egosuna yenik düşüp yendiğimiz golle Adanademirspor 1-0 üstünken, Gomez’e yapılan net faulün penaltı olması sunucu, Bakasetas’ın bu atışı gole çevirmesiyle Trabzonspor skoru eşitledi ve 1-1 olan maçın ilk devresinde başka gol olmayınca soyunma odalarına bu eşitlikle gidildi. 

Trabzonspor maçın ikinci devresine, Gbamin ve Enes’in yerine Hamšík ve Abdülkadir Ömür’ü alarak başladı. Bu oyuncu değişiklikleri henüz etkisini göstermeden Adanademirspor’un ikinci devreye hızlı ve iyi başladığını gördük Buda zaten ikinci devrenin başında Adanademirspor‘un golünü getirdi, Badou Ndiaye attığı bu golle takımını 2-1 üstünlüğe taşıdı.

Trabzonspor ise bu gole Umut Bozok ile karşılık vererek skoru 2-2’ye getirdi fakat, bu beraberliğin ardından Trabzonspor’dan galibiyet golü beklerken gol yine Adanademirspor’dan geldi, bu golle 3-2 üstünlüğü son dakikada alan Adanademirspor, Trabzonspor’a büyük ders verirken, takımın içinde bu dersi alacak üst akıl var mı onu bilemedim. 

Oynadığı son yedi maçta 4M, 2B ve sadece 1G alan Trabzonspor bundan ders almalı mı almamalı mı, tablo gösteriyor, bundan ders alırsan görevinde kalırsın, alamazsan enkazın altında kalırsın. 

Daha iki ay evvel kırk yıldır Trabzonspor’un alamadığı şampiyonluk kupasını aldın, camiaya son kırk yılın en mutlu anlarını yaşattın, yaşattın da, ne değiştiki iki ay sonra bu derece tartışılır ve hayal kırıklığı yaratır konuma geldin anlamak mümkün değil. 

Yanlış anlaşılmasın ben burada hocayı hatalarını düzelsin, yeniden bu takımı şaha kaldıracağına umut ettiğimden eleştiriyorum. 

Yoksa kırk yıldır alamadığımız şampiyonluk kupasını daha iki ay evvel müzemize koyan hocayı, bu kadar kısa sürede bu duruma geldik diye, bazı tez canlı ve adamına göre Trabzonspor’lular gibi, gitsin diye acımasızca eleştirmem. 

Bu minvaldeki bütün eleştirileride yanlış bulurum ve hocanın daha çok kredisinin olduğunu ve bu kredinin, bu sezondan umudumuzu kesene kadar devam ettiğini, en azından ikinci devrenin ilk beş haftasına kadarda görmemiz gerektiğini düşünüyorum. 

Maçı kaybettik, Adanademirspor galibiyeti haketti, helal olsun fakat bu arada başka bir unsura değinmek istiyorum.

Elin Senagal’li Badou Ndiaye’si Trabzonspor’da bir ara forma giydi diye, Trabzonspor’a karşı attığı golde sevinmeyerek bu camiaya karşı sevgisini, saygısını ortaya koyduğunu gördük. Kendisine teşekkür ederiz, kaldı ki, oyuncu ne olursa olsun attığı golden sonra mutlaka sevine bilmeli ve bunuda kimse yanlış anlamamalıdır.  

Ancak Trabzonspor’un geçmişten beri en büyük sorunu olan Trabzon ve Trabzonspor’lu oyunculardan çok acı çektiği ve bu oyuncuların bu düşüncemi yaptıkları eylem ve söylemlerle her zaman ortaya koyduğu gerçeğini bu maçtada gördük. 

Nüfus cüzdanında memleketi Trabzon yazan, Adanademirspor’un stoperi Samet Akaydın beyefendi de, bu tip tipitiplerden olduğunu, bu maçta attığı golden sonra, yaptığı anlaşılmaz el hareketleri ve taraftarımıza karşı sergilediği hırsla yapılmış şovundanda net bir şekilde gördük.

Halbuki sen profesyonel oyuncusun, memleketinin takımına yada tuttuğun takıma karşı mücadele ettiğin maçlarda pekala çok iyi mücadeleler yapabilir, hırsını ortaya koyabilir, gol yada gollerde atabilirsin ve bu durumlarda çok mutlu olabilir ve gollerinde sevinç gösterileride yapabilirsin, bu senin en doğal hakkın ve profesyonelliğinde gereğidir ancak,

Bu durumu, senin transfer beklenti ve arzuna karşılık bulamadın diye memleketinin takımına ve taraftarına karşı hırsla ve anlamsız hareketler içeren şovlarla ortaya koyman yanlış bir davranıştır ve çok çirkin görülmektedir bil istedim. 

Sonuç olarak Trabzonspor bir maçı daha kendi hatalarından kaybederken, taraftarının gelecek haftalara bakışını umutsuzluğa doğru itmeye devam etti, hocasınıda eleştirilerin daha gür sesle çıktığı bir ortamın odağına koydu. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber