Fransa’da Mağlup olduğunuz Monaco ile içerde oynadığımız rövanş maçının ilk devresinde Trabzonspor beklenen oyunu ortaya koyamazken, Monaco oldukça topa sahip, hızlı ve ayağa top ile oynadı. Monaco’nun bu oyunu Trabzonspor’u oldukça zorladı fakat, ilk devre itibarıyla istediğini alan Trabzonspor oldu.

Abdullah hoca beklentilerden uzak süpriz bir kadro ile sahaya çıktı, sağ bekte Hüseyin Türkmen’e, sol stoperde Denswil’e, orta sahada Gıbamin’e ve ileri uçta ise Gomez’in  kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Djaniny ve Umut Bozok’a şans verdi. 

Bu kadro ile hoca, Monaco’nun ayağa pas ve hızlı oyununu ilk devre itibarıyla etkisiz hale getirdi diyebiliriz. Trabzonspor’un ender ataklarını izlemiş olsakta, maçın 44.dakikasında Monaco kalecisi Nubel  inanılmaz bir hata yaparak, futbolda komik jeneriklere girecek bir pozisyonla topu kendi oyuncusu Sarr’ın ayağına çarptırarak kendi ağlarına gitmesine neden oldu ve bu golle Trabzonspor 1-0 üstünlüğü ele geçirdi.

Bu üstünlükle taraftarın coşkusu Trabzonspor’u da kendine getirdi, öyleki ikinci devreye çok iyi başlayan Trabzonspor hemen 48.dakikada Bakasetas’ın asistini müthiş bir kafa vuruşu ile ağlara yollayan Hugo Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğü ele almasını sağladı. 

Trabzonspor daha durur mu, bir kere sazı eline aldı, baskısını iyice hissettiren Trabzonspor dakikalar 57’yi gösterdiğinde Umutla kazanılan frikik atışını, Enis Bardhi ustaca bir vuruşla topu Trabzonspor’un 3. golü olarak Monaco’nun ağlarına yolladı ve bu golle Trabzonspor oldukça rahatladı. 

Bu rahatlama ile Abdullah Avcı oyuncu hamleleri yaptı, bu hamlelerle tamamen farklı bir kimliğe bürünen Trabzonspor artık oyuna ve topa sahip olan taraftı, oyuna giren Trezeguet’ye Bakasetas uzun bir top attı, bu topu önüne alan Trezeguet klas bir vuruşla Trabzonspor 4-0 öne geçiren golü attı.

SüperLig’de Kasımpaşa ile içerde berabere kalan Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın oldukça formsuz olduğundan bahsetmiştim, bu maçta ise Abdullah Avcı, sahaya çıktığı 11 ile ve sonraki oyuncu hamleleri ile oldukça formda olduğunu gösterdi, öyle ki hoca, Fransa’nın koca Monaco’sunu namaz postu gibi silkedi. 

Trabzonspor UEFA Avrupa ligi H grubunda oynanan bu maçta Monaco’ya Avrupa kupalarında tarihinin en ağır ikinci yenilgisini tattırdı, daha evvel Monaco Porto’ya 5-2 yenilmişti, ayrıca Trabzonspor bu galibiyetle bu  grupta 6 puana ulaşarak averajla ikinci sıraya yükseldi. 

Trabzonspor, Monaco’yu darmadağın ettiği bu sansasyonel ve oldukça gösterişli galibiyetin ardından, hafta sonu İstanbul’da Beşiktaş deplasmanına oldukça moralli ve ürkütücü gidecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber