Trabzonspor İstanbul deplasmanında Ümraniyespora konuk olduğu maçta, yine ilk 11’de şampiyon kadrodan beş eksik oyuncuyla çıktı, oyuncuların dört tanesi, Gbamin, Bartra, Bardhı ve Trezeguet olmak üzere yeni transfer, biri ise Uğurcan’ın yokluğunda kaleci Taha oldu.

Son günlerde sansasyonel transfer haberleriyle camia oldukça heyecanlandı, bu heyecan tabii ki abdullah hocada da hat safadaydı, hoca taze transferlerden Umut Bozok ve Gomez’i yedek kadroya alırken, uzun zamandır kadrodan uzak olan Hamsik’inde yedekte olması önemli bir gelişmeydi.

Ayrıca Larsen, Hugo ve Siopis’in yedek soyundurulması, son transfer Yusuf Yazıcı ile ise kadronun oldukça genişlemesi daha çok yıldızın yedek kalabileceği mesajı gibiydi. Tabiki bu rotasyonun hafta içerisinde UEFA ligi grubunda ilk maçımız deplasmanda Ferencvaros ile yapacağımız müsabakanın düşünülmesiylede alakalı sayılabilir.

Ayrıca maça girmeden, geçtiğimiz hafta içi üzerine çok spekülasyon yapılan Abdülkadir Ömür’ün bu maça ilk onbirde hemde kaptan olarak çıkması çok önemli mesajdı. Ömür’ler bu takımın ömrüdür, bu gerçek hiç bir zaman değişmeyecek, gitselerdi kalsalarda, herkes hakkını aramak ve istemekte Özgür ve hakkıdır, haklıdır da.

Maça dönecek olursak, maç beklendiği gibi Trabzonspor’un oyun hakimiyeti ve baskısıyla başladı, ilk 25 dakikalık bölümde Trabzonspor gol girişimlerinde bulundu fakat oyuncuların cömertçe harcadığı bu pozisyonlarda gol çıkmadı.

Gbamin ve Bartra’nın kaliteleri açık bir
şekilde izlenirken, Djaniny’nin dışında performansı düşük oyuncu yoktu sahada. Defans, orta alan ve kanatlar iyi mücadele ederken, bütün güçlerini ortaya koydukları gözlendi. Bunda tabiki yedekte bekleyen, Hugo, Siopis, Larsen, Hamsik, Umut Bozok ve Gomez’in varlıkları, ilk onbir oynayanlar İçin bir tehdit olarak algılanıyor, ayrıca Yusuf Yazıcı ise tribünde bir tehdit olarak duruyordu.

Takımın bu kadar arzulu istekli olması, santrafor oynayan Djaniny’nin etkisiz futbolu ile Trabzonspor’un ilk devreyi santraforsuz gibi oynaması anlamına geldiğinden, iyide defans yapan, kapanan Ümraniyespor’a gol atmakta sıkıntı yaşadık. Maçın ilk devresi 0-0 eşitlikle geçildi. İlk devrenin talihsiz olayı ise Dorukan’ın topsuz alanda ters düşmesi sonucu sakatlanarak oyun dışı kalmasıydı, umarım ciddi bir sakatlık değildir. 

Maçın ikinci devresine Djaniny’nin yerine Umut Bozok’u alarak başladı hoca, aklın yolu bir tabiki, Trabzonspor bu devreyede baskılı ve arzulu başladı, tamamen kapanıp kontra atak düşüncesiyle oynayan Ümraniyespor, bulduğu bir iki kontra atağında değerlendiremedi. 

Maçın 60. dakikasında Bakasetas’ın sert şutunun kaleciden dönmesi, Trezeguet’in bu dönen topu takip edip ağlara yollamasıyla beklenen gol nihayet geldi ve Trabzonspor bu golle 0-1 üstünlüğü yakaladı. Bu skorlada maç sona erdi zaten.

Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın oyuncu bazında eli o kadar bollaştıki, bu anlamda Trabzonspor ise oldukça kaliteli kadroya sahip oldu. 

Hamsik’in oyuna dahil olduğu dakikadan sonra Gbamin ile müthiş uyumu harikaydı. Umut Bozok ilk maçında golle buluşmak İçin oldukça çaba harcadı fakat, buna nail olamadı, ama girdiği pozisyonlarda golü kokladığı aşikardı, zaten geçen sezonunda gol kralı olması belli bir kaliteye sahip olduğunu gösteriyordu. 

Trabzonspor son iki haftada bir mağlubiyet bir beraberliğin ardından, bu deplasmanda kazanması önemliydi. Bu galibiyette büyük rol oynayan Bartra, Gbamin ve Trezeguet’in oyunada damga vurduklarını ve maçın adamı olduklarını düşünüyorum. Kısaca diyebilirizki kötü giden son iki haftanın ardından Trabzonspor’un yeni oyuncularının müthiş mücadelesi üç puanı getirdi. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber