Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyada 5.5 milyondan fazla kişiye bulaşan yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 hastalığının adını duymayan, neredeyse bir şekilde etkilenmeyen kimse kalmadı. Hastalığın seyrine bakıldığında bu günlerde Türkiye dahil bazı ülkelerin salgını kısmen kontrol altına aldığı, toplumsal yaşamın normale dönmesi için yapılması gerekenlerin planlandığı ve yapılan planların kademe kademe uygulanmaya başlandığı görülüyor. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eğitim bu salgından çok büyük ölçüde etkilendi ve önlem olarak derhal bütün okullar kapatıldı.
Trabzon Bunu Başardı
Trabzon Büyükşehir belediyesi kültür dairesi çok kısa bir sürede önemli bir başarıya imza attı ve canlı sınıf uygulamasıyla o güne kadarki eğitim uygulamalarını bir üst basamağa taşıdı. Unutmamak gerekir ki, uzaktan eğitimin psikolojisi ve pedagojisi üniversite düzeyinde yapılan uzaktan eğitimden farklı. Öğrenci için ev de eğitim zor, öğretmen için de boş sınıfa ders anlatmak daha zor. Normal eğitim dönemindeki öğrencinin yarıya yakın gencimizin katıldığı bu yeni sistemde başarının geleceğine inanmaktayım. Pandamı sürecin de Öğretmenler kadar Trabzon Büyükşehir belediyesi de büyük yatırım ve fedakârlıklar yaptı. Sezon başın da eğimin kalitesinin artması için birçok önemli işler yapıldı. Tüm imkanları seferber edip her türlü kaynağı öğrencilere dağıtan başkan Zorluoğlu; öğrencileri ve öğretmenleri motive etmek için kendi elerliye kitap ve kırtasiyeleri dağıttı.
Okulların ve dershanelerin kapanmasının ardından Bilgi işlem dairesini devreye sokarak ivedi bir şekilde Üniversiteye hazırlık için ümitlerini belediyeden alacakları eğitime bağlayan gençlere can suyu oldu. Gençlerin bu sıkıntılı süreçte moral ve motivasyonlarını artırarak geleceğe dair hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oldu.
Son olarak sınav öncesi öğretmenlerle bir araya gelerek çok anlamlı bir mesaj verdi. Başkan Zorluoğlu, “Bu süreçte mümkün mertebe tüm ihtiyaçları gidermeye çalıştık. Kurumsallaşma adına geçen yıldan bu yana epey adımlar attık. Kursumuzu sürekli eğitim merkezine dönüştürme gibi bir niyetimiz de var. Orada fiziki manada hiçbir eksik bırakmamak istiyoruz. Çocuklarımızın daha kaliteli bir ortamda daha kaliteli bir eğitim almalarını arzu ediyoruz dedi.
Bizde diyoruz ki; Eğitim ihmale gelmez, boşlamaya ve boş vermeye gelmez. Eğitime ve eğitimciye ne kadar değer verilirse verilsin yeridir doğru dur. Bu anlamda fedakârlıktan kaçmayan eğitimcilerimize ve her türlü desteğini esirgemeyen başkan Zorluoğlu’na teşekkür ederiz. İyi ki eğitimcilerimiz var. Başarılar geçler.
Kemal Özdemir

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber