Son dönemlerde, Trabzonspor ve Karadenizdeki futbol kulüpleri arasında güzel gelişmeler gözlemlemekteyim, bu dostluk adına önemli gelişmeler, Trabzonspor’un Rizespor ve Giresunspor’a verdiği oyuncular ve bu kulüplerin başkan düzeyinde yapılan yapıcı ve övücü söylemleri arasında görülmektedir.

Rizespor kulüp başkanı sn.Tahir KIRAN’ın Trabzonspor ve camiası hakkındaki söylemleri önemli mesajlar içermektedir, tabi mesajı doğru almak isteyene bu mesajlar çok önemli ışık vermekte ve yol göstermektedir.

Her fırsatta Trabzonspor’un büyük kulüp ve büyük camia olduğunu dile getiren sn.Kıran, kendi camiasınada verdiği mesajlarda Trabzonspor’un örnek alınması gerektiğini,

Ve Trabzonspor’lu taraftarların kulüplerine nasıl sahip çıktıklarının görülerek, nasıl büyük olduklarının örnek alınması gerektiğini söylemesi, iki camia arasındaki zaman zaman kötü niyetli kişilerin provakatif eylemlerinin önüne geçerek, dostluğun yeniden tesis edilmesi adına önemli açıklamalardır.

Sn.Kıran’ın Trabzonspor takımı ve camiası hakkındaki bu önemli düşünce ve söylemleri kendisi ve takımı adına olumlu gelişmeleride beraberinde getirerek, Trabzonspor’un her daim Rizespor’a faydası ve desteği olacağını ortaya koymuştur ki,

Son olarak Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Yusuf Sarı’nın Rizespor’a transferi konusunda bu olumlu gelişmeyi apaçık görmekteyiz ve bu transferin basın önündeki imza törenindede sn.başkan Kıran’ın Trabzonspor’un büyüklüğünden bahsederek teşekkür etmeside, önemli bir ayrıntıydı diye düşünüyorum.

Trabzonspor’un da geçmişte Karadeniz kulüplerinin süper ligde fazla olduğu dönemlerde şampiyonluklara ambargo koyduğunu hesaba katarsak, her zaman Rizespor, Giresunspor, Orduspor ve Samsunspor’un ligde olması gerektiğinin, Trabzonspor adına önemini anlayabiliriz ve bu yönde bu kulüplere elimizden geldiğince destek vermeliyiz.

Tabiki Trabzonspor’un bir ağabey, bir büyük olarak bu kulüplerin menfaatleri ve gelişim göstermeleri adına, kendine düşen sorumluluklarını elinden geldiğince yerine getirmekle beraber, bu camialarında taraftarlar bazında bu oluşum ve birlikteliklere katkı verecek söylem ve eylemlerden kaçınmayarak destek vermeleri çok önem arz etmektedir.

Tabiki, geçmişte olduğu gibi bugünde, yarında bu camiaların arasını bozmaya yönelik düşmanlık edecek, moralleri bozacak kişi yada kişilerin kötü amaçlı eylem ve söylemleri yada paylaşımları olacaktır, önemli olan bunlara takılmadan ve bu tip provakatif eylemlemler sergileyen kişileri aramızda barındırmadan, kenetlenerek yolumuza devam etmektir. 

Artık kısır döngüde kavga ederek yılları kaybetmek yerine, dostluklarımızı pekiştirmek suretiyle güçlenerek yol almak ve camialarımızın mutlu olmasını ve başarılar elde etmesini hesaplamak ve buna katkı vermek boynumuzun borcu olsun. 

Bu güzide kulüplerimizin başkanları ve yönetim kurullarınıda bu konuda başkan Kıran gibi açıklamalarla, camialarımızın güç birliği için desteğe davet ediyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber