Trabzonspor Belgrad deplasmanında Kızılyıldız’a konuk oldu. Avrupa ligi H grubunda Trabzonspor ikinci sırada ve 6 puanda bu müsabakaya çıktı. 

Trabzonspor’un bu haftayı süper ligde bay geçmesi bu maça konsantre açısından önemli bir detaydı fakat, Kızılyıldız teknik adamı basın açıklamasında gelen, bu maç mı? yoksa lig maçı mı? sorusuna verdiği tabiki lig maçı cevabı, Trabzonspor’un bu bir taktik açıklaması mı? endişesini öne çıkardı. 

Trabzonspor maça iyi başladı, pozisyonlarda buldu ancak golü bulamadı, direkten dönen top, baskı pozisyon derken, Kızılyıldızın golü geldi, dakikalar 37’yi gösterdiğinde Trabzonspor 1-0 mağlup duruma düştü.

Trabzonspor, yediğimiz golden sadece iki dakika sonra, yani maçın 39.dakikasında kazandığı frikik atışını Bakasetas ile gole çevirdi. Bakasetas Kızılyıldız kalesine öyle bir füze gönderdiki, top havada giderken zigzak çizerek gitti ve muhteşem gol oldu, bu harika golle maçta skor 1-1 oldu. 

Maçın ilk devresinde topa sahip olan ve kontrolü elinden bırakmayan Trabzonspor, pas yüzdesi yüksek bir müsabaka ortaya koydu. İlk devre itibarıyla aksayan bir oyuncumuz yoktu, her oyuncu görevini layıkıyla yerine getirdi diyebiliriz. Fakat maç sonu skora bakıldığında, ikinci devre işler Trabzonspor’un istediği gibi gitmedi gibi gözüksede bu sadece skor olarak böyleydi. 

Trabzonspor’un iyi oynadığını, sahada gereken her şeyi yaptığını fakat skoru alamadığını söylesek yanlış söylememiş oluruz. Çünkü yine topun ve maçın tek hakimi Trabzonspor’du bana göre, baskımız, gol arayışımız var topa hakim oyunumuz bana bunu söyletiyor.

Maçın 56. dakikasında Hamšík sol çaprazdan güzel bir şut attı top üst direğe çarparak dışarı gitti. Abdülkadir, Trezeguet, Djaniny, Umut, Bakasetas, Bardhi ve hatta Bartra ve Hugo ile hep gol pozisyonları ve gol arayışı içinde olduk, fakat Belgrad’da top bizi sevmedi sevmediki, bizim adımıza ikinci kez, hatta üçüncü kez kaleye girmedi.

Maçın 64. dakikada atak yaparken, Gıbamın kendi klassına yakışmayan bir top kaybı yaptı, bu topu kapan kızıl yıldız kontra atakla kalemize inip golü yaptı ve bu golle maçı 2-1 kazandı. Trabzonspor kaybettiği bu müsabakayla grupta 6 puanla üçüncü sıraya geriledi. 

Maçtan birgün önce, Kızılyıldız hocası, basın açıklamasında sırp gazetecinin sorduğu Lig mi? Avrupa mı? sorusuna verdiği, tabikide lig cevabı demekki tuzakmış, endişelenmekte haklıydık ama, bunu biliyorduk ve bu tuzağa düşmedik oyunumuzu oynadık, fakat şanssızdık istediğimizi alamadık diyebilirim. 

Trabzonspor Gruptan çıkma şansımızı birden fazla olasılıklara bırakarak moralleri bozsada, bu kendimizi paralayacağız, yakılıp yıkılacağız anlamına gelmez, gelmemeli neden? daha önümüzde çok işler var, bu sene bu takım, süperlig’de yine şampiyonluk kazanarak gereken mutluluğu bize zaten yaşatacaktır. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber