Trabzonspor’a, dolayısıyla Şampiyon takıma ne oldu?
Geçen sezon bu takımı kim şampiyon yaptı? 
Bu sezon bu takımı bu hale kim getirdi?
Şampiyon olan takım, şampiyonluktan iki ay sonra bu kadar kötü olabilir mi? 
Olursa neden ve nasıl olur? 

Bunlar gibi bir dizi soru sorulabilir ve herkese göre değişik görüşler öne sürülebilir, fakat gerçekleride bilmek ve ona göre eleştirmek, kırmadan, dökmeden, küstürmeden ve zarar vermeden eleştirmek birinci önceliğimiz olmalıdır.

Neden? çünkü Trabzonspor bir tane ve hepimizin, başka Trabzonspor yok arkadaşlar, bir ata sözü var bilir siniz, Yiğit Düştüğü Yerden Kalkar evet Trabzonspor’da düştüğü yerden kalkar, sevenlerinin desteğiyle ve kalkacakta kimsenin şüphesi olmasın. 

Tez canlı ve heyecanlı taraftarımız her zamanki gibi duygusal düşünüp, duygusal yorumlar yaptığı için, karşısındakini üzüyor mu kırıyor mu hiç buna bakmadan, eleştiri dozunu kontrolsüzce artırabiliyor ve hiç bir zaman gerçekleri, olmuş yada olabilecekleri göz önüne getirmiyor, rahmetli dedem derdi! böyle oluncada, “fadimecuk yukuni tutamay” diye, dedem haklıymış ama kime nasıl bunu anlatacaksınki.  

Ben birazcıkta olsa dilim döndüğünce anlatayım, anlatmaya çalışayım.

Trabzonspor’un şampiyon olduğu sezonun başında transferlerin zamanında yapılıp, sezon öncesi kampa yetiştirilmeleri önemli bir unsurdu. 

Transfer edilen oyuncuların takıma, şehire ve bu ruha uyumları çok kısa sürede gerçekleşti neden? çünkü, hocamız ruhumuzun derinliklerine dokunması, eski efsane hocalarımız ve oyuncularımızı, demeçlerinde dillendirerek kıymet ve saygı bildirmesi, kasket fırtınası derken bir akım başlatması çok büyük bir etkendi.

Bütün bu akım ve unsurlara taraftarımızında olumlu cevap vermesi, Akyazı’da her maç stadı full doldurması, takımını sahiplenip, hocamızın tabiri ile takımla birlikte hücum, takımla birlikte defans yapması bir başka akım ve oluşum ortaya çıkarmıştı.

Bütün bunlar bir olunca, istenen, beklenen, arzulanan ve hasretiyle yanıp tutuşulan o şampiyonluk geldi ve öyle bir geldi ki, bütün dünya bu şampiyonluk ve kutlamalarını izledi, hayran kaldı, takdir ve tebrik ettti. 

Sonra ne oldu? 
Yeni sezon Transferleri sezon öncesi kampına yetiştirilemedi. 
Transfer edilen oyuncuların büyük bir çoğunluğu beklenen katkıyı yapamadı!
Arzu edilen birlik beraberlik ve ruh kayboldu!

Bütün bu olanların üzerine! çeşitli nedenlerle Şampiyon kadrodan ilk onbir oyuncularını kaybettik. 

Şampiyonluk yarışında direk 60-70 gole imza koyan oyunculardan,
Nwakaeme,
Cornelius ve
Vişça’dan 
Yoksun kaldık bu sezon, 

Ayrıca yürekleri ile mücadele eden, takımı ayakta tutan oyunculardan, 
Puchacz,
Edgar İe,
Ahmetcan, 
Dorukhan Toköz ve 
Berat Özdemir’den de 
yoksun kaldık, 

Yetmedi, gücümüze güç katan, takımı hırs ve zekalarıyla ileriye taşıyan oyunculardan,
Hamşik ve 
Peres’den de 
istenilen seviyede faydalanamadık bu sezon.

Bütün bu olanların üzerine, şampiyon kadrodan Uğurcan, Djaniny ve Hugo’dan da beklenen performans gelmeyince hiç hesapta olmayan durumlar ortaya Çıktı.

Bütün bunlar ne demek biliyor musunuz, 5 tane direk onbir oyuncusuyla yollar ayrıldığından, 3 tane direk onbir oyuncusu sakat olduğundan, 4 tanede direk onbir oyuncusunun geçen sezon performansından oldukça uzak olduğundan, bu sezon faydalanamıyoruz. 

Sizce bütün bunlar kötü gidiş için yeterli sebep ve unsurlar değil mi? Bence büyük ve yeterli mazeretler bunlar. 

Bütün bunlar aslında yönetimsel ve organizasyon bozukluğundan olan unsurlardır, doğal olarakta şampiyon kadrodan çok uzak bir takım izlemek durumunda kalıyoruz.

Bu durum değişir mi? pek tabiki değişir, bu takımı şampiyon yapan unsurlar, yine şampiyon yapar, yeterki sabredelim, desteğimizi eksik etmeyelim, 38 sene beklemeyi becerebilmiş bir camia olarak, birazcık sabretmeyi ve beklemeyide pek tabiki başarabiliriz.

Muhakkak eleştirilecek, tenkit edilecek olaylar, kararlar ve kişiler var Trabzonspor içinde fakat, bunu şu aşamada bu şekilde yapmak hiç kimseye ve Trabzonspor’a bir şey kazandırmaz, bunuda biliyoruz dimi. 

O zaman üzerimize düşen bu büyük görevi layıkıyla yapalım, yapmaya devam edelim, bu takım bizim ve bu takım bir tane arkadaşlar, başka bir tane daha Trabzonspor yok. 

(TÜRK FUTBOLUNDA ADALET 2011’DE KAYBOLDU)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber