Trabzonspor Antalya deplasmanında aldığı çarpıcı mağlubiyet sonrası, şampiyonlar Ligi ön elemesinde de turu geçemeyerek, takım ve taraftar bazında oldukça moral çöküntüsü yaşasada, bu akşam evinde oynayacağı Galatasaray müsabakasını, olumsuz havayı dağıtmak İçin önemli bir fırsat olarak görüyordu fakat, bekleneni bu müsabakadan alamadı.

Her ne kadar Trabzonspor’un çok önemli oyuncuları, tabiri caizse şampiyon takımın yarısı (Uğurcan, Hamsik, Bakasetas, Abdülkadir Ömür ve Vişça’nın) sakatlıkları nedeniyle bu akşam kadroda olamamış olsalar da, yerlerine görev yapan arkadaşları onların açığını kapatarak mutlak galibiyet için sahaya çıktılar.

Çıktılar fakat, kaleci Taha dışında hiç kimse eksik oyuncuların eksikliğini gideremedi, maçta Hamsik’te Bakasetas’ta Abdülkadir’de Vişça’da fazlasıyla arandı. Taha ilk kez resmi müsabakada Trabzonspor kalesini korumuş olmasına rağmen yüzde yüzlük iki net Galatasaray golüne engel olarak Trabzonspor ve maçın yıldızı oldu diye düşünüyorum. 

Trezeguet’in bu kadar kötü, Kouassi’nin bu kadar beceriksiz, Enes’in durgun ve Larsen’in savunmadan çıkamaması, Hamsik gibi bir liderin, Bakasetas gibi bir şutörün ayrıca Vişça gibi bir pasörün olmayışı tabiki Trabzonspor adına bir şansızlıktı ve bu unsurlar galibiyeti getirmeyen en önemli unsurlardı. 

Trabzonspor geçen sezonun şampiyonu fakat, bu sezon yeni kurulmuş bir takım gibi, dağınık ve güçsüz olması tabiki sakatlıklarlada alakalı, ayrıca sahada yeni olan oyuncuların fazlalığıda bunda etken fakat, hocamız tecrübe ve bilgi birikimi oldukça fazla bir etken olmasına rağmen bu kötü Galatasaray’ı yenememek, üzerinede Galatasaray’ın daha çok pozisyona sahip olması, ayrıca Trabzonspor kalecisi Taha’nın sahanın yıldızı olması üzerinde fazlasıyla durulması gereken unsurlar diye düşünüyorum.

Trabzonspor’un bu sezon ligde ve Avrupa’da başarı hedefi varsa ki, muhakkak olmalı, o zaman transfer süresi bitmeden yıldız bir santrafor transfer etmeli, Cornelius’un bu performansı bizi yarı yolda bırakır, üzerinede saç baş yoldurur, yetmedi sinir hastası olmamıza sebep olur. 

Sonuç olarak iyisi ve kötüsüyle bir derbi maçı daha geride kaldı, tabiki mağlup olmamak önemli fakat, evinde kazanmak mutlak hedef olmalıyken, kalecimizin yıldızlaştığı ve bir puana razı olduğumuz bir müsabakayı geride bıraktık. Sadece önemli bir kazanımımız olan Taha, Trabzonspor’un alt yapısının önemini tekrar gözler önüne sererken, bir yıldız daha doğuyor mesajını çok net bir şekilde verdi. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber