Dünya da ne vardır ki sonu olmasın hani çok söylenen bir laf vardır “Herşey Fani Baki olan Allahtır.”

Evet, her yılın bir başlangıcı bir de sonu vardır. Şunun şurasında beş gün kaldı 2022 yılına varmamıza. Varmamıza diyorum da varıp varamayacak olduğumuzu ancak Allah CC bilir.

Öncelikle Rabbimden duam 2022 ylını hakkımızda, Vatan, Millet adına daha hayırlı daha bereketli kılsın inşallah.

2021 yılında yaşadığımız tüm olumsuzlukların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunuyorum. Doğrusu insanoğlu “hüsrandadır” bir evvelki yılda yapamadıklarımızı kendimize yeni yılda hedef koyarak gerçekleştirebiliriz.

Bence 2021 yılı Dijital dünyanın kazandığı bir dönem olmuştur. İşini gücünü bu konuma yönlendiren iş dünyası kazanmıştır.

Evde bilgisayar başında oturarak kazanç elde edenler hem de küçümsenmeyecek miktarlarda kazanç ede edenlerin sayısı az değil.

Bu konuda yöneticilerin atmış olduğu adamıları da küçümsememek lazım. Yazılım konusunda son beş yılda ülke olarak atmış oduğumuz adımlar sonuç vermeye başladı. Hatta bazılarından kasamıza para bile girmeye başlsdı.

İşte “Sihalar, İhalar” ve benzeri yeni ürünler bizim ülke olarak hem dünya ülkeleri arasında ki prestijimizi üst seviyeye çıkarttı. Hemde kendimize gelmemize yardımcı oldu.

Düzenlenen Teknofest etkinlikleri Fen Liselerine bu konuda yapılan yardımlar ve Meslek Liseleri için alınan yeni kararlar bu işi Ülke olarak daha ileriye taşıyacağımızın bir göstergesidir.

Yazılım deyip de geçmeyelim. Hindistan’ın yazılımdan yıllık kazancı 150 milyardolarken bizim kazancımız ne yazık ki milyondolarlar seviyesinde kalmıştır.

Dolayısı ile gelecek yüzyıl’ın ismi belkide “Dijital Çağ” olacaktır. Dünya ülkeleri bunun için çalışmaktadır. Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızı bu konuda yönlendirmemiz lazım.

Yeni bir yılı nasıl karşılamalı; Bence yeni bir yılı eski yılların muhasebesini yaparak karşılamalıyız.

Yapmış olduğumuz yanlışları tekrar etmemk için neler yapabileceğimizi düşünmeli, bir yıl içerisinde kalbini kırmış olduğumuz veya herhangibir şekilde üzmüş olduğumuz bu yakınımız da olabilir üçüncü sahıs da olabilir onlardan helallik alarak ve yeni yıl da ne temenni ediyorsak Yüce Rabbimize hayırlı oması için dua ederek başlamalı.

Yoksa yeni bir yıl gelecek kendimize hiçbir hedef koymadan masaları kuralım, Tv. Karşısına geçelim veya meydanlarda buluşmak, bu hiç de etik olmayan bir kutlamaların içinde olmamamız lazım. Neden?

Çünkü Müslümanın “Şiarında” böyle bir şey yok.

Çünkü bizim Peygamberimiz SAV “ Kim bir kavme benzemeye çalışırsa, o da onlardandır”

Demiştir. Kurban da ibadet Aşkı için Kurban kesenlere türlü hakarateler edenler bu fütursuzca kesilen “Hindi” kesenlere neden ses çıkarmıyorlar.

Yeşil doğa için mücadele veren dernekler neden kesilen milyonlarca “Çam” fidanını kesenlere ses çıkarmıyorlar. Yeni bir yıl ”katletme, yoketme” ilemi kutlanır.

Yeni yılımızın tüm dünya insanlarının geleceği açısından hayırlı olmasını temenni ediyorm.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber