banner240
banner237
banner238

Derin düşünürsek. yaşamanın bir anlamı olmadığını anlarız. En neşeli zamanlarımızda daima bizi tehdit eden bir ölüm mutlak manada varsa, neşemizin de o anlık gelip geçici bir yanılsama olduğunun bilincindeysek gerisini hep birlikte düşünelim. Hayat bir anlam taşır mı?

Bu sözüm, hayat anlamsız ise ona son verelim anlamına gelmemelidir. Hayat anlamsızsa, birbirimizi sevelim ve ilişkilerimize daha çok önem verelim anlamına gelmektedir.

Makam, mevki, dil, din, ırk, cinsiyet ve sair sebeplerle kendimize başkalarından daha büyük veya küçük diye bakmayalım. Hepimizin nihai kaderi aynıdır.

Tabiat kime ne bahşetmişse onun tamamını hiç eksiksiz bir gün geri alacak. Az verdiğinden az çok verdiğinden çok. Öyle değil mi?

Kur’anda Enam suresi 32.Ayette Dünya hayatı bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir diyor. Ayetin devamında mealen, baki olanın ölüm sonrası hayat olduğundan bahisle insanların akıllı olmalarını öneriyor.

Ölüm var olduktan sonra bütün dünya senin olsa ne anlamı var?

Bunu düşün ve sahip olduklarının sana gerekli olanlarından fazlasını olmayanlara da dağıt. Dağıt ki, onlar da senin gibi bu dünyada bir illüzyon misali de olsa mutlu olsunlar.

Ünlü Filozof Niçe, “Zenginler, yoksullara Tanrıdan başka bir şey bırakmamıştır” demektedir. Demek ki, zenginler daima aynı davranışlarını sürdürmüşler. Biz umalım ve bir züğürt tesellisi olarak bekleyelim ki, bundan sonra başka şeyler de yoksullara bıraksınlar.

Ne dersiniz

09.04.2022 M.Sadullah SAĞLAM

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber