İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Haziran ayının ortasındayız bazı haberlerde yaz ortasında Rize’de kar diye haberler var.

Doğrudur Haziran ortasında Rize’de kar var ve bu kar yeni yağmadı kış mevsiminden kalmıştır. Haziranda Doğu Anadolu’nun birçok yüksek kesimlerinde kar vardır ve bazı dağlarda 12 ay kar bulunur Ovit dağı gibi.

Kar ile mücadele edildiği bildiriliyor, bilmeyen de zanneder ki orada birçok köy yolu kapalı ve birçok insan mahsur kalmış. Mücadele yapılan yerler çığ gelen belirli yerler.

Yüksek kesimlerde Rize’nin yaylaları bulunur.

Yaylalarda 3-5 ay geçici kalınır. Yıllar önce hayvancılık yapılırdı oysa şimdi üç beş hayvan bulunmaz. Herkes şehirli! olduğundan yaylalarımız artık turistik amaçlı kullanılıyor.

Yayla mevsimi çoğunlukla Haziran ayı sonunda başlar.

Bazı yayla yollarında çığ gelen yerlerde ve yüksek dağlarda kar sürekli vardır. Buradaki iş makine çalışmasını vay efendim Rize’de Haziranda kar var diyerek abartıyla yapılan haberler ciddiyetten uzak.

Sahilde kalıp gönderilen iki fotoğraf altına klavyede yazı yazmak çok kolay. Bu kadar ucuz habercilik olmamalı.

Yayla yolları mevsim olarak biraz da erken açılıyor.

Hayvanların yaylaya götürülmesi için meralardan kar kalkması ve ot büyümesi lazım. Oysa şimdi öyle bir durum yok. Adamını bulan partililere yanaşarak bizim yayla yolunu açalım diye ilgililere sürekli baskı yaptığını yakından biliyorum.

--------

Sakarya’ya Paketleme Fabrikası

Çaylar Rize’den Fabrikası Sakarya’dan

Ticaret bu ama biraz çelişkili bir durum.

Haberde belirtildiğine göre Lipton, Sakarya Arifiye’deki yeni fabrikasının temel atma törenini gerçekleştirdi. Paketleme Arifiye’deki 24 dönümlük arazi üzerinde 15 bin metrekare kapalı alanda kurulacak.

Çayı Rize’den alan Lipton Rize’de veya bölgede Paketleme kurarak istihdam yapmayı düşünmedi mi acaba. Rize Organize Sanayi Bölgesinde istenseydi paketleme için yer bulabilirdi.

Yıllık üretim kapasitesinin 25 bin tonu bulacağı öngörülen Lipton Türkiye’nin Sakarya’daki yeni fabrikasının, 2024 yılı Haziran ayında üretime başlaması planlanıyor. Toplam yatırım bedeli 500 milyon lirayı bulan Paketlemede Sakarya ili ve çevresinde 130 kişi, ikinci fazında ise 180 kişi istihdam edileceği belirtilmiş.

Lipton burada Türk Çayı mı, yurtdışından getireceği çayı mı paketleyecek merak edilen bu.

---------

O Polisler meslekten atıldı

Bir süre önce Mersinde AKP li kadın Milletvekilinin aracını, milletvekili aracı olduğunu bilmeden hız sınırını aştığı gerekçesiyle durduran iki trafik polisi memuru uzun süre açığa alınmıştı.

Bu seçimde vekil olamayan kadın vekile hakaret etmişler, saygısızlık göstermişler iddiasıyla yargı kararı olmadan o iki Polis memuru görevlerinden atılmış.

AKP adaleti böyle olsa gerek. Başka birisi olsa bu uygulama yapılır mıydı?

--------

İkizdere’de dolmuşa zam

Akaryakıta sık sık gelen zamlar sürücüleri zor duruma sokarken dolmuş ücretlerine zam yapıldı.

İkizdere-Rize hattında yolcu taşıyan sürücüler yaklaşık %50 zam yaparak 35 TL olan yolcu ücretini 50 TL ye yükselttiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber