Trabzonspor’un geçtiğimiz hafta evinde aldığı 3-0’lık çarpıcı Beşiktaş galibiyetinden sonra, bunu taçlandırmak için Hatayspor deplasmanına da doğal olarak galibiyet için gitti ancak sonuç hüsranla bitti. 

Henüz mağlubiyeti bulunmayan Hatayspor  deplasmanı zor bir deplasman olmasına rağmen hoca, Beşiktaş galibiyetinin 11’inde hiç bir değişiklik yapmadan sahaya çıkması, hücum ağırlıklı ve topa sahip olan bir oyun düşündüğünü maçtan evvel ortaya koydu, uzun sürede maçın hakimiydi ancak yaptığı oyuncu değişikliği hamleleriyle maçı verende Bjelica oldu diyebilirim. 

Trabzonspor maça iyi başladı, baskılı oynayıp ilk 15 dakika oyunu rakip sahaya yıktı fakat, sert bir Hatayspor defansıyla karşılaşınca beklediği golü bulamadı. Hatayspor 20. dakikadan sonra oyunda dengeyi sağladı. Karşılıklı atakların yaşandığı anlarda her iki tarafta rakip kalede etkili olmadı. 

Orta alanda kora kor mücadele ortaya koyan her iki takım, kaleye şut atmayı unuttu, şut atılan etkisiz vuruşlarda ise isabet sağlanamadı. İlk isabetli şutta ise Trabzonspor golü buldu.

Kaleci Uğurcan’ın uzun oynadığı topu rakip yarı alanının orta kısmında kafa ile karşılayan Onuachu, bu topu o kadar şık bir dokunuşla Vişça’nın önüne attıki, bu top asist oldu ve bu asisti yerden, düzgün ve sert bir vuruşla ağlara yollayan Vişça klasik sayılan gollerinden birini kaydetti. 

Vişça’nın golüyle 1-0 öne geçen Trabzonspor, golden sonra daha hareketli ve etkili bir oyun ortaya koydu. Özellikle ilk devrenin sonuna eklenen dört dakikalık süre içerisinde oyun oldukça heyecanlı ve zevkli oldu. İlk devrede başka gol olmayınca takımlar devreye Trabzonspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle gitti. 

Onuachu’nun yetenek, oyun gücü ve etkili oyunuyla alakalı birkaç cümle söylemeden geçemeyeceğim. Onuachu uzun boyunun ve fizik gücünün verdiği avantajla sahada mücadele etmesi Trabzonspor’a oldukça katkı veriyordu fakat hocamız sağolsun buna müsade etmedi.

Pivot santrafor dediğimiz bu sitilde, kafa hakimiyetinin oldukça önemli olduğu ve Onuachu’nunda bu özelliğini etkili kullandığını Vişça’ya yaptığı asiste gördük. Rakip yarı alanının ortasından kafa vuruşuyla rakip defansın arkasına attığı Hulk vari asistini, Vişça gibi usta ayakta gole çevirmekte zorlanmadı. 

Hatayspor’un etkili olduğu anlarda Trabzonspor’a can veren Eren Elmalı oldu. Azimle, gayretle, istek ve arzuyla yaptığı ani baskısı sonucu, Hatayspor defansını ekarte ederek topu Onuachu’ya alda at der gibi gönderdi, Onuachu’da affetmedi ve Trabzonspor’u 2-0 üstünlüğe getiren golü kaydetti. 

İkinci golden sonra sahanın en çok  koşan adamı Abdülkadir, bir gol bir asistle oynayan en etkili adamı Onuachu ve tecrübe abidesi Vişça’yı dışarı alan hoca şaşırdı heralde dedim fakat, belliki çok yoruldukları için bu değişiklikleri  yaptı diye inanmak istiyorum. Ancak bu iki değişiklik ardından defansta rahatlayan Hatayspor oyunu oldukça baskılı oynamaya başladı.

Hatayspor baskılı oynadığı bu anlarda Trabzonspor oldukça zor anlar yaşadı ve golüde yedi. Rivas’ın sert şutunda Uğurcan topa müdahale yapmasına rağmen gol olmasını önleyemedi. Bu gol Hatayspor’u oldukça ateşledi. 

Söylemeden geçemeyeceğim, uzun süre sarı kartla oynayan Mendy bu süre içerisinde ikinci sarıdan kırmızı yiyeceği bir kaç pozisyonda hakem bunları görmezden geldi. 

Ateşli ve istekli oynayan Hatayspor ikinci ve aynı zamanda beraberlik golünüde bulmakta zorlanmadı. Lamkel ile gelen bu gol Trabzonspor’a stres yükledi. 

Hatayspor bu dakikalarda seyirci avantajınıda arkasına alarak oynadığı oyunla Trabzonspor’u sahadan sildi desek yanlış dememiş oluruz. 

Maçın uzatma dakikalarında baskısını sürdüren Hatayspor 90+7’ci dakikada maalesef galibiyet golünüde Bashiru ile atarak maçı 3-2 kazanmasını bildi. Hatayspor’u tebrik ederim.

Bjelica’dan beklenmeyen hamlelerle maçı verdik diyebilirim. Akıl tutulması yaşadı desek ancak olur. Onuachu, Abdülkadir ve Vişça bu üç isimin biri bir gol bir asistle oynuyordu, biri bir golle oynuyordu, biri ise maçın birinci dakikasından çıktığı dakikaya kadar sahada pres yapmadık, basmadık nokta bırakmayan oyuncuydu. 

Sen bu üç ismi oyundan almakla siz fazla oldunuz, ne öyle rakibi madara ettiniz, çıkın dışarı ben bu maçı almak istemiyorum demek gibi bir şey oldu bu. 

Hatayspor hocasına Trabzonspor 2-0 önde olduğu anda desenizki, Trabzonspor’dan üç oyuncu çıkar, inanın Onuachu, Abdülkadir ve Vişça’yı çıkarırdı. Bjelica’da aynen Hatayspor hocası gibi yaptı ve maçı verdi. Bunun başka izahı yok.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber