Yeni adıyla Trendyol Süper Lig 2023-24 futbol sezonu Trabzonspor Antalyaspor müsabakasıyla başladı. Yeni adıyla papara park’ta oynanan müsabakaya Trabzonspor taraftarı oldukça ilgi gösterdi.

Bazı gerçekleri bilerek, idrak ederek kabul etmemiz gerekiyor ki, 
Şampiyon olduğumuz senenin akabinde yönetimce yapılan yanlışlara sebep seri şampiyonluklar  şansımızı kaçırdık. Bu gerçeği kabul etmekten başka çaremiz yok, o treni kaçırdık bu nedenle, yeni bir hoca yeni bir yönetim ve yeniden yapılanma adı altında bu takıma sabretmemiz gerekiyor. 

Neden sabretmeliyiz? Çünkü son şampiyonluğu üç yıl sabrederek kazanmıştık, yine sabrederek yine kazanabiliriz çünkü, Trabzon şehrinde, Trabzonspor altyapısında ve taraftarımızda bu potansiyel var. 

Hocamız Bjelica aslında bizim doğamıza uygun bir hoca, her zaman takımı hücum düşüncesiyle sahaya sürüyor ve alt yapıdan gençlere değer vereceğini düşündüğüm projeleri hayata geçireceğine inanıyorum. Bu ekonomik tabloda zaten buna mecburuz. 

Biz taraftarlar olarak asla şu yanılgıya düşmeyelim! Yani İstanbul takımlarıyla kendimizi kıyaslamayalım. Çünkü İstanbul takımlarının parası da çok ağasıda çok, bunlar her zaman güçlü lobisi ile zirvede tutunabiliyorlar, fakat bu bizim için geçerli değil. 

Burada iş taraftarımızın sabretmesinden geçiyor, yönetime ve teknik heyetede güvenmek durumundayız. Şimdi bu aşamada gerçekçi olursak, bu sene ilk beşte bitirmemiz kendi açımıza başarı olacaktır. Avrupa kupaları bizim için başarıdır, tabi ondan mütevellit ilk beşte kaçıncı sırada oluruz bilemiyorum ama ilk beşin dışında kalacağımızı düşünmüyorum.

Trabzonspor sahaya kalede Uğurcan, geri dörtlüde Larsen, Denswil, Benkoviç ve Eren ile, defansif orta alanda Kourbelis, orta dörtlüde Bakasetas, Abdülkadir, Vişça ve Trezeguet ileri uçta Umut ile çıktı. Bu kadro hücum kadrosu, bu kadro dik oynama kadrosu, ve bu kadroya hoca terminatör bir oyun anlayışı aşılamış, yeterki sabredelim. 

Hafta arası, kötü niyetli kalemşörlerin paylaşımlarına bakacak olsaydık, Trabzonspor bu maça yeni transferlerden hiç kimse ile çıkamayacaktı. Fakat stoper Benkoviç ve orta alan oyuncusu Kourbelis ilk onbir, Tekliç ise yek başlayınca bu kalemşörlerin kötü niyetlerini bir kez daha anlamış olduk. 

Trabzonspor maça oldukça istekli ve arzulu başladı. Taraftarınında desteğini arkasına alan Trabzonspor bu baskılı oyunu ile daha maçın başında iken gölünü kaydetti. Dakikalar 8’i gösterdiğinde Abdülkadir’in korner atışına mermi gibi kafayı çakan Denswil kendinin, Trabzonspor’un ve yeni sezonun ilk golünü kaydederek tarihede geçti. Bu harika golle skor 1-0 oldu.

Trabzonspor skor üstünlüğünü akınca daha baskılı ve etkili bir oyun koydu sahaya fakat, final paslarında Trezeguet, Vişça ve Umut’un etkisiz kalışı skoru artırmayı engelledi desek yanlış dememiş oluruz.

Buna rağmen orta alanda Bakasetas’ın, Abdülkadir’in ve Kourbelis’in oldukça hareketli oyunu vardı sahada. Stoper mevkiinde uzun zamandır ilk kez uyum sağlayan bir ikili izledik, Denswil ve Benkoviç ortaya koydukları bu uyumlu oyun taraftarı mutlu etti. 

Maçta dakikalar ilerledikçe havanında sıcak ve nemli oluşu nedeniyle oyuncuların zorlandıkları ve buna bağlı oyunda yavaşlama görüldü. Ancak kenarda hiç yorulmayan ve agresif hareketleri ile takımı ateşlemeye çalışan Bjelica taraftardan tam not ile taktir aldı. Yeni sezonun ilk sarı kartlarını da Bjelica ve yardımcısının gördüğünü notlarımız arasına ekleyelim. 

Maçın son anlarında oyun kontrolü Antalyaspor’un kontrolünde oynandı. Bu anlarda heyecan tavan yaptı yalnız korkulan olmadı ve Trabzonspor 1-0 kazandığı maç ile hanesine üç puan yazdırarak sezona başlangıç yapması önemliydi. 

Bu takımın acilen golcüye ihtiyacı olduğunu bu maçta çok net gözlemledik. Umarım bu ihtiyacı en kısa sürede yönetim halledecektir. Trabzonspor’a gelecek olan iyi bir golcü ile bu takımın, Bjelica’nın oyun anlayışıyla terminatör bir oyun anlayışına dönüşeceğine gönülden inanıyorum. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber