DSİ ELİYLE TİREBOLU HARŞİT VADİSİ YENİ BİR ÇEHREYE KAVUŞUYOR

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’da son yıllarda yapılan devasa yatırımlar ile Giresun şehri ihya edilmektedir. Özellikle Giresun’da yapılan Taşkın Koruma tesisleri ile Giresun il ve ilçelerinde taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Dere Islahlarında Estetiğe Özel Önem Veriyoruz.

DSİ olarak Dere ıslahlarında yaptıkları çalışmalar ile aynı zamanda şehir merkezlerine, ilçelere de ayrı bir güzellik katıldığının altını çizen DSİ Genel Müdürü Murat ACU, ‘Son yıllarda Bakanımızın da talimatıyla sırasıyla “estetiği, emniyeti ve ekonomiyi” ön plana çıkaran dere ıslahlarını hayata geçiriyoruz. Bunu yaparken Belediyeler ile beraber aynı zamanda mesire alanları da meydana getirmeyi hedefliyoruz.

Örnek vermek gerekirse Afyonkarahisar’da yaptığımız ıslah çalışmasının ardından belediye tarafından yapılan rekreasyon çalışması ile gerçek ismi “Akarçay” olan ama pis kokusu ve kötü görüntüsü “Kokarçay” olarak bilinen dereyi vatandaşın uğrak yeri haline getirdik. Karadeniz’de de bu çalışmalar özel önem veriyoruz. Bu çalışmalarla dereler birden bire yağan yağmurların akışa geçmesini önlemek için tersip bentleri ve göletler yapıyoruz. Çok güzel bir manzara ortaya çıkıyor. Uzungöl’de tamamladığımız Solaklı Vadisi o bölgede adeta pırlanta gibi parlayan bir vadi oldu. Artvin’de “Çoruh Park” gene aynı şekilde Artvin’e değer katan bir tesis oldu.

Bu kapsamda tamamlandığında 1 ilçeyi taşkınlardan koruyacak olan Giresun Tirebolu Harşit Vadisi Islahı 2. Kısım Taşkın Kontrol İnşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU,’ Söz konusu iş kapsamında, 603 m beton duvar ve 10 530 m tahkimat imalatları yapılacak olup, bugüne kadar 2 373 m beton duvar imalatı tamamlanmıştır. Giresun Tirebolu Harşit Vadisi Islahı 2. Kısım Taşkın Kontrol inşaatının 2019 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. ’dedi.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU ‘’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ‘dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber