banner240
banner237
banner238

Erdoğan, bir güzel haber daha verdi: Bu rezerv çok daha büyük bir kaynağın sadece bir parçasıdır

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hafta içi bir açılışta "Cuma günü milletimize bir müjde vereceğiz" açıklamasından sonra gözler bugüne çevrilmişti. Dolmabahçe'de yaptığı açıklama ile müjdeyi veren Erdoğan, "Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi." dedi. Erdoğan, doğal gaz rezervinin en küçük parçasının bulunduğunu, devamının geleceğini "Bu rezerv çok daha büyük bir kaynağın sadece bir parçasıdır. İnşallah devamı da en kısa sürede gelecek" diyerek duyurdu.Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
"Bilindiği gibi enerji kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında milli kalkınmanın temel unsuru olmak üzere çok büyük öneme sahiptir. Ülkelerin ortaya koydukları vizyonların hayata geçmesi enerji sektöründeki faaliyetlerin hayata geçmesiyle orantılıdır.

"320 MİLYAR METROKÜP DOĞAL GAZ REZERVİ KEŞFETTİK

"Rabbim bize bambaşka bir yerde, hem de görülmedik zenginlikte bir kapı açtı. Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda

."VERİLER, AYNI BÖLGEDE BAŞKA KEŞİFLERİN OLDUĞUNA İŞARET EDİYOR

"Hedefimiz, 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır. Kuyudan elde edilen veriler, aynı bölgede yeni doğal gaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor."BENZER MÜJDELİ BİR HABERİ AKDENİZ'DEN BEKLİYORUZ

"Bunca yıl sabırla, ilmek ilmek yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış oluyoruz. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Nihayet son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk. İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni'nin de yıl sonunda devreye girmesiyle Akdeniz'deki faaliyetlerimize hız vereceğiz. Keşifler için söylenen o güzel sözü; sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum: Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber