Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali ilk müsabakasında, Kayserispor ile içerde karşılaşan Trabzonspor’da Abdullah Avcı, Cumartesi deplasmanda Adanademirspor ile çok kritik bir maça çıkacak olduğu için bu maçta ufakta olsa bir rotasyona gitti. 

Bu rotasyondan, Son haftalarda yedek soyunan Puchacz, Siopis , Ahmetcan ve Kouasai ilk onbirde kendilerine şans bulan isimler oldu. Abdullah hocanın, hafta sonu oynayacağı kritik lig maçına rağmen, tam rotasyon yapmayıp bu kadro ile Kayserispor maçına çıkması, kupayıda istediğini ortaya koyuyor diyebiliriz.  

Bu kupa serüveninde başarılı müsabakalar oynayan Hikmet Karaman ve öğrencileri, iki büyük kulüp Fenerbahçe ve Beşiktaş ile hemde deplasmanda karşılaşmış ve kupada iddialı ve doğal favori olan bu büyükleri yenerek saf dışı bırakmıştı, bunun akabinde yarı finalde Trabzonspor ile karşılaşacak olmasını ise Hikmet hoca, oldu olacak Trabzonspor’u da elersek finaldede Brezilya ile karşılaşalım bari diyerek espirili bir açıklama yapmıştı. 

Maç her iki takımında tedbirli ve kontrollü oyunla başladığını gördük ki, iki etaplı olan bu turun ilk maçından beklenen bir oyun tarzıydı da diyebiliriz. Kayserispor daha çok defansı sağlam tutup, gol yemeden oynamayı tercih etti diyebiliriz, bu anlamda Kayserispor’u üçüncü bölgede hemen hemen hiç görmedik desek yanlış demiş olmayız.

Buna mukabil, maçın ilk on dakikasından sonra Trabzonspor biraz daha ağırlığını oyuna koydu diyebiliriz, Trabzonspor’un ortadan yaptığı ataklarda, Kayserispor’un o bölgeyi kalabalık tutması ile başarısız oldu, bu nedenle daha çok kanat organizasyonlarıyla pozisyon arayan Trabzonspor, bu anlamdada cornelius’u topla buluşturamayınca ilk devre itibarıyla golüde bulamadı.

Edin Vişça’nın formsuz durumu aynen devam ederken, bakasetas’ın ise bu maçta daha arzu ve istekli olduğunu gözlemledik. Kouassi ise aslında vasatın üstüne çıkamadı diyebiliriz. Ahmetcan bu formayı hakettiğini ve gelecekte bu takımın değişmez stoperi olacağını her fırsatta, yaptığı mücadele ve oynadığı sakin futbolla bir daha gösterdi. 

Maçın ikinci devreside ilk devrenin kopyası gibi oynandı, ancak Kayserispor bu devrenin ilerleyen dakikalarında iyice kapanınca Trabzonspor’un atak ve baskısı dahada artı, ancak bu baskı golü bulmakta yeterli olamayınca maçta uzun süre gol olmadı, golü arzu eden, daha çok isteyen Trabzonspor, hocanın oyuna müdahalesi ile 87.dakikada arzuladığı golü buldu. 1-0 

Nwakaeme’nin müthiş pasını, aynı güzellikte göğsüyle önüne alan cornelius, kalecinin yanından plase ile topu ağlarla buluşturdu, bu gol, son dört haftadır ligde kazanamayan Trabzonspor’un da galip gelerek şansızlığını kırmıştır diye umut ediyorum.

Trabzonspor’un öyle harika bir futbolla olmasada, müthiş bir mücadelesi ile elde ettiği bu galibiyet, yarı finalin rövanş maçı öncesi bir adım öne çıkmasına sebep olurken, finale göz kırptı diyebiliriz. 

Buradan Hikmet hocama bir uyarıda bulunmak istiyorum, hocam Bu skor gösterdiki, Abdullah Avcı senin Brezilya ile karşılaşmana müsade etmeyecek, o nedenle rahat olabilirsin. 

Artık bu müsabaka geride kaldı, bu geceden tezi yok, bu müsabakayı unutup, bütün konsantrasyonumuzu, Adanademirspor maçına veriyoruz, Allah’ın izni ile o maçıda kaybetmeden geçer isek, içerdeki Antalyaspor maçında şampiyonluk turu atarak çifte bayram kutlayacağız. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber