Milli arada çalışmalar belliki tatil modunda geçmiş, çünkü 15 günlük aranın ardından bir müsabakaya çıkıyorsun ama halen tatildeymiş gibi bir modda top oynuyorsun. Bu kadar bireysel hataların olduğu, yavaş oynanan bir oyun ve buna istinaden girilen pozisyonlarda kaçan goller, idman havasında müsabaka, bu akıl alır gibi değil.

Kayserispor iyi takım ve bu maça iyi hazırlanmış anladım da, Kayserispor kadrosu ile Trabzonspor kadrosunu karşılaştırdığım zaman, pardon abi bunun hesabını sorarım ben. Sen şampiyon bir takımsın bu kadar durgun ve kötü oynama hakkın yok kardeşim.

Maçın ilk devresi belki beraberlikle bitebilirdi fakat bu mazeret değil, kalecin Uğurcan ülkenin en iyi ve milli kalecisi fakat, o kadar kötü oynuyorki, bunu anlamak ve bunu izah etmek zor olsa gerek. Uğurcan yaptığı kısa pas hatası ile Kayserispor maçın 24. dakikasında Gavranoviç ile golü buldu ve 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra Trabzonspor biraz kıpırdanır gibi oldu, pozisyonlarda buldu ama golü bulamadı. Kayserispor savunmada dikkatli olunca pozisyon bulmakta Trabzonspor adına zor oldu fakat, bulunan bir kaç pozisyonda da Trabzonspor son vuruş beceriksizliği gösterince golü ilk devre itibarıyla bulamadı ve soyunma odasına 1-0 mağlup girdi. 

Trabzonspor maçın ikinci devresine daha istekli arzulu ve daha baskılı başladı gibi gözüktü, aslında yine yavaş ama topa hakim bir oyun ortaya koydu bu oyunla da Kayserispor’a baskısını kurdu ve bu baskıyla penaltı kazandı.

Maçın 64. dakikasında Siopis, Hugo ve Abdülkadir’i oyundan alan hoca yerlerine Denswil, Yusuf Yazıcı ve Bardhi’yi koydu ve 72. dakikada ise Hamsik’i oyundan alıp Umut Bozok’u oyuna koydu, bu değişiklikler Trabzonspor’u biraz hareketlendirdi ve 78. dakikaya gelindiğinde Trezeguet’in kazandığı penaltı ki, %100 penaltı, topun başına Bakasetas geçti ve çok sert vurarak, Trabzonspor’un eşitliği sağlayan golünü attı.

Beraberlik golünden sonra Trabzonspor daha iyi oynadı ve golden beş dakika sonra Gomez ve Umut Bozok AŞ. operasyonu ile Trabzonspor galibiyet golünü buldu, defans hatası ile topu kapan Gomez, Umut’u gördü ve Umut bu topu çok düzgün ve tam bir santrafor vuruşu ile ağlara gönderdi 1-2

Maçta o kadar bireysel hatalar olduki, bu hatalar her iki yakımda da oldu, Kayserispor kaleci Uğurcan’ın hatasını değerlendirip golü buldu, Trabzonspor ise Kayseri defansında yapılan hatalı pası değerlendirip golü buldu. Kısaca penaltıyı saymazsak iki palamut gibi kocaman hata ile karşılıklı goller atıldı.

İlk palamut gibi hatayı Trabzonspor yapınca, net penaltıdan eşitliği sağlayarak bunu telafi etti fakat, Kayserispor defansının yaptığı palamut gibi hatayı Trabzonspor gole çevirince, Kayserispor kalan sürede bunu telafi edemedi ve Trabzonspor galibiyeti alan taraf oldu.

Trabzonspor yine geriye düştüğü bir maçta, geri dönüş yaparak aldığı galibiyet, mangalda palamut gibi geldi diyebiliriz. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber