banner240
banner237
banner238

Her insan yaratılış itibariyle lekesiz, tertemiz, iman ve İslâm'a en müsait bir hüviyette doğar.  Lakin insanın başta ailesi olmak üzere çevresi ve bulunduğu muhit o temiz ve lekesiz fıtratı şekillendirmeye başlar. Yani insanın ilk fıtratı yazılmaya müsait bembeyaz bir kağıt gibidir.

Her insanın doğuştan gelen  belli bir programı belli bir kabiliyeti belli bir potansiyel yeteneği vardır. Bu kuvve ve potansiyel hâlinde bulunan yeteneklerin ilim, eğitim ve terbiye gibi şeyler ile inkişaf ettirilmesi gerekir. 

ÇOCUKTAN AL HABERİ
Büyükler bir konuyu işlerinde geldiği gibi anlatırlar. Çocuk ise yalan bilmez. Herşeyi olduğu gibi anlatır. Onun için haberin doğrusu çocuktan alınır.Gizli şeyler çocuğun yanında konuşulursa çocuk bunları öğrenir ve duyduklarını olduğu gibi aktarır.
BU VESİLE İLE.. 
Bir dizi açılışlar için Trabzona gelen Sn Cumhurbaşkan Erdoğan'ı Kurdele kesme töreninde sahneye çıkan çocuğun sarf ettiği sözleri gündeme oturdu.
 Sn Erdoğan’ın ve törene katılan  bakanların çocuğun konuşmasına güldüğü görüldü.Birçok kesim tarafından eleştiri konusu olurken bir kesim tarafından ise kahraman ilan edildi. 
UZMANLAR İSE :
Çocuk ve genç psikiyatristi Prof. Dr. Bengi Semerci, miting alanında yaşananları “çocuk istismarı” olarak değerlendirdi. Çocukların politik özne haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Semerci, “Çocukların politik amaçlarla gelişim dönemlerine uygun olmayan konuşmalar yapmasına izin vermek, onları gösterilerde kullanmak, politik amaçlarla silahlandırmak ya da nefret söylemleriyle büyütmek çocukların istismarıdır. Gelişimlerini olumsuz etkiler. Bu tür davranışlara izin veren, çocuğun davranışlarını destekleyen ebeveynler kadar bunun yapılmasına izin veren, engellemeyen, hatta destekleyerek teşvik eden tüm erişkinler de çocuğun gelişiminde ortaya çıkan tüm problemlerden sorumludurlar” ifadelerini kullandı. 

‘GÜLÜNECEK DEĞİL AĞLANACAK DURUM’
Bugün Trabzon'da küçük çocuğun  sarf ettiği cümleler sonucunda yaşanan hadise istem dışı oluştu diye düşünüyorum.O cümlelerin kurulacağı bilinmemiştir ve böyle bir görüntü ortaya çıkmıştır.
Orada bulunanların da bunu tasvip edeceğini düşünmüyorum.Cumhurbaşkanına sevgi göstereceğim diye bu çirkin görüntüyü  paylaşmak doğru değil. 
Bu manzara hoş bir manzara değil.
Çirkinliği paylaşmanın kimseye faydası yoktur olamazda. 
Nasıl ki dün Saray üzerinden s Sn Erdoğan'a yapılan yakıştırmayı tasvip etmeyip kınamış isek bu durumunda aynıdır. Kabul edilemez. 
Çocuklarımıza davranırken çok dikkatli olmak zorundayız. Çocuklarımız geleceğimizdir. Bu nedenle nasıl ki eğitimciler çocuklara çok dikkatli davranıyorsa, toplum önündeki kimseler de aynı hassasiyeti göstermelidirler. 
Oyun oynaması gereken bir çocuk nefret söyleminde bulunuyor ve Cumhurbaşkanı da dahil oradaki siyasiler gülüyor ise Burada gülecek değil ağlanacak bir tablo vardır. 

SİYASETİN DİLE SEVGİ OLMALI. 
Güler yüzü ve şefkatli duruşu ile Türk siyasi tarihinde ismini Altın harfle yazdıran Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan hocanın  elli yıllık söylemine bugün ne kadar ihtiyaç duyulduğu bir kez daha anlaşılmıştır.
 Önce ahlak ve maneviyat sonra nezaket ve zerafet…

Siyasetin yeniden sevgi ve zerafete kavuşması dileğiyle..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber