Trabzonspor’un Rize deplasmanı hava şartları dolayısıyla maceralı başladı, takım otobüsü Mehmet Ali Yılmaz tesislerinden taraftarların coşkulu uğurlaması ile yola çıktı ve Trabzon Rize arası Trabzon’un bütün ilçelerinde, taraftar coşkusu tavan yaptı.

Bu coşkulu uğurlamalar sonrasında Rize Didi stadına ulaşan Trabzonspor, kar muhalefeti nedeni ile maç oynanacak mı? oynanmayacak mı? söylentilerinin ışığında ve beklentisinde maç saatini beklemeye başladı.

Kar saha zeminini oldukça örtünce, yoğun bir şekilde taraftarında yardımı ile zemin kardan temizlendi ve bu süre içerisinde Maçın başlama saatide 15 dakika ötelendiği açıklandı.

Maç başladı fakat yoğun kar yağışı devam ettiğinden saha oldukça ağırlaşınca, teknik oyuncusu çok olan ve pasa dayalı bir oyun oynayan Trabzonspor bu zeminden oldukça fazla etkilendi.

Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta, Rizespor’lu oyuncular Trabzonspor’lu oyunculara nazaran daha diri gözüktüler. 

İki takım adınada bariz gol pozisyonu yok denecek kadar azdı diyebiliriz, bu bağlamda Edin Vişça’nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda topu kaleciye nişanlaması Trabzonspor’un öne geçmesini engelledi.

Bütün bu hengamenin içerisinde Trabzonspor’da bir yılmaz savaşçı vardı, orta sahada Trabzonspor adına ayakta kalan ve küçük boyuna rağmen büyük mücadele veren Siopis Trabzonspor’un en güçlü ve diri kalan tek oyuncusu idi.

İlk devre mücadelede gol sesi çıkmayınca taraflar devre arasına 0-0 lık beraberlikle gitti. Devre arasında kar oldukça yoğun yağmaya başlayınca saha temizleme işi bu 15 dakikalık ardada devam etti.

Maçın ikinci devresine Trabzonspor gözlü başladı ve 48.dakikada Djaniny’nin asistinde Abdülkadir golü attı ve Trabzonspor 1-0’lık üstünlüğü yakaladı.

Maçın 56.dakikasında ceza sahası içerisinde Nwakaeme’nin rakibine yaptığı faul, Rizespor’un penaltı kazanmasına sebep oldu, bu penaltıyı gole çeviren pohjanpalo Rizespor’un maçı 1-1’e getirmesini sağladı. 

Maçın 63.dakikasına gelindiğinde top Denswil’in eline vurduğu gerekçesi ile VAR uyarısından Rizespor ikinci penaltıyı kazandı ve bu penaltıyıda pohjanpalo kullandı maçta durum 2-1 Rizespor’un üstünlüğüne geldi.

İlk defa Abdullah hocayı bu kadar etkisiz gördüm, Trabzonspor golü bulduktan sonra ne olduysa oldu ve takım komple arkaya yaslandı, bu durumdan yararlanan Rizespor baskısını artırınca bir anda iki penaltı golü ile üstünlüğü eline aldı ve geri düştüğümüz süre içerisinde hoca hiçbir müdahalede bulunamadı. 

Abdullah hoca Cornelius ve Yusuf hamlesinden sonra, maçın 70.dakikasında Djaniny’nin golü ile skor 2-2 oldu ama, Maçın uzatma dakikasında gelen üçüncü penaltı kararı, yine poljhanpalo gole çevirince Rizespor 3-2’lik üstünlüğü yakaladı. 

Bir maçta üç penaltı golü ile Hattrick yapan oyuncu Karadeniz derbisinden çıkardı oda oldu, poljhanpalo attığı üç penaltı golü ile Hattrick yaptı ve takımına küme düşme mücadelesinde altın değerinde üç puan kazandırdı.

Trabzonspor Rize’ye Trabzon’dan taraftarları tarafından şampiyon gibi uğurlandı fakat, Trabzonspor bu deplasmanda şampiyon gibi oynamadı ve bu sezon için ligdeki ikinci mağlubiyetini almış oldu.

Bu mağlubiyet Trabzonspor’a bir şey kaybettirmez, haftaya en yakın rakibinin 15 puan önünde giren Trabzonspor, muhtemelen yine haftayı en yakın rakibinin 15 puan önünde kapatacaktır, o nedenle sıkıntı yok bu mağlubiyet nazarlık olsun.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber