Trabzonspor, Sivas deplasmanında yeni hocasının idaresinde mutlak galibiyet için sahaya çıktı ancak, çok saygıda eksik oyuncu olması bu beklentiyi ne yönde etkileyebilir merak konusuydu. 

Sivas maçı öncesi altı eksik oyuncu kadroda sıkıntı yarattıysada, hocamız Bjelica bunu dert edecek durumda değiliz, yirmi hazır oyuncuyla buraya geldik, önemli olan burada olan oyuncularımızın iyi mücadele etmeleri dedi. 

Eksik oyuncu ve nedenleri şu şekilde kayda geçti, 
Peres (sakat)
A.Ömür (sakat)
Trezeguet (sakat)
Vişça (sakat)
Bakasetas (cezalı)
Gbamin (cezalı)

Sivasspor maça hızlı başladı fakat golü bulan Trabzonspor oldu, dakikalar 11’i gösterdiğinde Markovic sağ kanattan ceza sahasına girerek attığı sert şut, kalecinin kapattığı köşeden ağlarla buluşunca Trabzonspor 1-0 öne geçti.

Bu gol Sivasspor’un hızını kesmedi, baskılı oyununa devam Sivasspor 27. dakikada hakemin ikramı olarak penaltı kazandı, bana göre çok ağır bir karardı bu ki, aynı pozisyonda Larsen başına aldığı darbe ile kanamalı yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Bu penaltı pozisyonunda kırmızı kartla oyundışı kalan Larsen’e mi, aleyhimize verilen haksız penaltıya mı, yoksa sakatlanarak hastaneye kaldırılan oyuncuya mı neye üzüleceğimizi bilemedik. Bu penaltıyı gole çeviren Sivasspor maçta eşitliği sağladı 1-1

Zaten kötü olan Trabzonspor birde eksik kalınca, iyi oynayan Sivasspor’u durdurmakta zorlandı. Maçın 37. dakikasında bu kez şans golü bulan Sivasspor, geri düştüğü maçta geri dönüş sağlayarak 2-1 üstünlüğü eline aldı.

Trabzonspor adına, gol dışında olumlu bir şeylerin yazılamayacağı bir ilk devre izledik. Bjelica nasıl bir ortama geldiğini, ne kadar zor bir göreve talip olduğunu, ilk maçı olan bu maçın ilk devresinde anlamıştır diye düşünüyorum. 

Herhalde hoca, gidecek kalacak oyuncu isim listesi ile ile başlasa en akılcı çalışma olur diye düşünüyorum, bu anlamda kendine doğru bilgi verilmeli hata kaldıracak durumda değiliz. 

Trabzonspor’a gelecek sezon için veda etmesi, yada yolların ayrılması gereken oldukça isim var diye düşünüyorum. Bu isimlerin, 
Larsen, 
Peres,
Bardhi, 
Doğucan,
Gomez,
Umut Bozok, 
Denswil,
Bartra,
Yusuf Yazıcı, 
Lathimi, 
Hamsik 
Peres, 
Trezeguet,
Gıbamin, 
Ayrıca kulüp personelinden heyecanı bitmiş, yaşlanmış, dedi kodulara maruz kalmış kaşı gözü kulağı ayrı oynayan personelleride bu temizliğe katıp kendileriyle veda edilmeli diye düşünüyorum. 

Belki size abartılı gelecek ancak, Trabzonspor bu temizliği yapmak zorunda. 

Aslında buna Temel olarak Neta Batarya demeliyiz. Neta batarya, 
Gemicilik tabiridir fakat, şu an için Trabzonspor’a en uygun operasyon bu diye düşünüyorum. 

Neta batarya, gemi personelinin sürekli bulundukları yaşam alanlarını, yatma ve iş yerlerini temizlemeleri, buraları daha yaşanabilir bir düzene sokmaları ve daha kaliteli iş çıkarmak için yapılan temizlik işlemine denir. Onun için bu takıma neta batarya lazım diyorum. 

Bu arada maçın hakeminde değinmeden geçemeyeceğim! Bu zatı muhterem, MHK tarafından ŞAİBELİ bulunarak düşük astıralan ve sonra geri dönen yeteneksizlerden biri olan Bahattin Şimşek, VAR’da ise Tokat gillerden Serkan Tokat var, gerisini varın siz hesap edin. Bu trioda her türlü senaryo izlemek mümkün. 

Maçın ikinci devreside Sivasspor üstünlüğü ile başladı ve böyle devam etti maçın 58. dakikasında Sivasspor skoru 3-1 yapınca, maç her iki takım içinde bitsede gitsek havasına büründü. Bu havada oynanan maçın uzatma dakikasında Sivasspor bulduğu golle maçın 4-1 olarak bitmesini sağladı.

Trabzonspor ve Bjelica adına, bu takım için yapacakları daha çoook iş var çok, onlara kolaylıklar diliyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber