Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi’nde, sıro temsilci Kızılyıldız ile kendi evinde grubun ikinci maçına çıktı, bu maça çıkmadan evvel oynadığı son yedi maçında oldukça istenmeyen sonuçlar elde eden Trabzonspor,  bu sonuçların gölgesinde çıktığı bu maça çok iyi hazırlanarak çıktı ve iyi hazırlanmanında meyvesini ortaya koyduğu futbolla aldı.

Abdullah Avcı kadro üzerinde yaptığı ve seyircinin de beklediği değişikliklerle takımı Özlenen ve beklenen seviyeye bir anda getirdiğini gördük. Özellikle Hamšík ve Siopisin müthiş katkısını izledik, Hamšík sağlıklı olduğu müddetce ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu bir kez daha, oynadığı futbol ve attığı golle gözler önüne koydu.

Maçın 16. dakikasında Trezeguet’nin harika asistini aynı güzellikte şık bir kafa vuruşuyla gole çeviren Hamšík, Trabzonspor’un kızılyıldız karşısında 1-0 öne geçmesini sağladı. Bu gol den sonra maça stresli çıkan oyuncular oldukça rahatlayarak daha güzel bir futbol ortaya koydular.

Bu güzel futboluyla statta ve ekran başında seyirciler oldukça mutlu olurken önümüzdeki haftalar içinde yeniden umut tazelediler. Maçın ilk devresi Trabzonspor’un 1-0 üstünlüğü ve keyif veren futbolla sona erdi.

İkinci devreye Trabzonspor ilk devreye oranla iyi başlayamadı fakat, Abdullah hoca oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etti ve bu oyuncu değişiklikleri Trabzonspor’un oyun gücü ve üstünlüğünü artırdı. 

Taraftar desteğinide arkasına alan Trabzonspor maçın 68.dakikasında Bakasetas’ın asistiyle Trezeguet’in golü geldi, Trezeguet aradı, aradı ve sonunda o muhteşem golünü buldu, bu golle Trabzonspor 2-0 üstünlüğü eline alınca, Hoca forma şansı bulamayan oyuncuları oyuna aldı. Bu oyunculardan Lahtimi sakatlanarak oyundan çıkan A.Ömür’ün yerine oyuna dahil oldu.

Bütün oyuncularımızın bu maça dair özel hırs ve gayretleri gözden kaçmadı, kötü oynayan oyuncu yoktu fakat, Hamsik ve Siopis’e özel parantez açmak istiyorum, Siopis’in yüksek enerjisi takımı ayakta diri tutarken, büyük şef Hamsik’in tecrübe ve kalitesi maçı koparmamızı sağladı, bu nedenle bu iki oyuncuyu ayakta alkışlıyorum.

Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğü, oyuncular üzerinde rahatlamaya sebep olurken, top çevirme ile aktif dinlenme yapan oyuncular, maçın 88.dakikasına gelindiğinde olmazsa olmazımız nazar boncuğumuz golü kalemizde gördük, bu gol maçın skorunu 2-1’e getirince maçın kalan dakikaları istemsizce strese sebebiyet verdi.

Sonuç olarak Trabzonspor evinde oynadığı bu maçı kazanarak guruptaki ilk galibiyeti ile üç puanı hanesine yazdırdı. Bu güzel oyun ve üç puandan dolayı büyün ekibi tebrik ediyorum.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber