Konu hakkında bir çok kez yazı yazdım. Dilim döndüğünce sorunları dile getirmeye çalıştım, turizmin kanayan yarası etkisiz, yetkisiz, liyakatsız personelin veremediği hizmet ve turistleri kaçıracak derecede fahiş fiyatlarla korkunç derecelere kadar uzanan ve kontrol edilemeyen bir düzen var.

Çok şükür bazı yetkililer konuya eğilmeye ve el atmaya karar vermiş gözüküyor ancak, yapılan toplantılarda çok komik denecek şekilde söylemler ve kararlar alındığını görüyoruz. 

Trabzon ticaret ve Sanayi odası başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet, Uzungöl‘de turizimcilerle bir araya geldi. Talepleri ve çözüm önerilerini  dinledi. Ayrıca Çaykara kaymakamı  ve belediye başkanının da katıldığı toplantıda beklentiler dile getirildi. Başkan Çelebi, Uzungöl’ün özel turizm alanı statüsünde yönetilmesinin bir çok sorunun çözümünü sağlayacağına inandığını söyledi.

Toplantıda Uzungöl için öncelikle çarpık imar düzeninin ele alınması gerektiğini, çünkü Uzungöl’ün  sadece bir turizm bölgesi değil bir çoğumuzun yaşam alanı olduğu gerçeğini dile getirdiler. Fakat bu konuda neler yapılabileceği konusunda herhangi bir fikir, öneri ya da proje ortaya koyan olmadı.

Uzungöl‘de turizmin 12 aya yayılması gerektiğini ve bu anlamda bir kongre merkezi yapılması gerektiği söylenen toplantıda bu düşüncenin güzel olduğu kanaatindeyim ancak, bunun yeterli olmayacağını, bir çok alanda tesisleşme gerektiğini bu tesisleşmenin de gölden oldukça uzak alanlarda olmak kaydıyla spor tesisleri, eğlence alanları, kültür alanları ve yöremize özel ürün, yemek ve araç gereçlerin sergilenebileceği alanlar oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. 

Bu toplantıda kayıtdışı işletmelerin sorun yarattığını ve bu anlamda seyyar satıcıların önümüzdeki sezon itibari ile Uzungöl‘de olmayacağını dile getiren yetkililer, Uzungöl’ün bütün sorununu gözüken o ki seyyar satıcılara bağlamış durumdalar, halbuki denetlenemeyen ve kontrol edilemeyen büyük işletmelerin ve hizmet sektörünün kayıt dışı, liyakatsiz, ehliyetsiz personelinin asıl sorunu oluşturduğu dur.

Bir de demezler mi ki, bu kadar kalabalık olan ve yoğun olduğu kadar oldukça da hareketin bol olduğu yerde yanlış yapanlar olacaktır ancak, bu alanda bunların sayısı oldukça cüzi miktardadır. 
Bu açıklamalarına gülesim geldi, hatta kahkaha atasım geldide halim yok, belliki Uzungölü ve Uzungöl çevresindeki işletmeleri hiç tanımıyorlar, denetlemiyorlar konuya çok uzaklar, bu nedenle bu açıklamalarına çok üzüldüm.

Uzungöl ve çevresinde işletmelerin ve turiste hizmet veren her bir bireyin tamamına yakını, yani %80 gibi bir oranı maalesef belgesiz ve liyakatsiz kişi yada işletmelerle dolu. Bunun yanında Uzungöl’ün başka sorunlarıda var! Nedir? En başta yol ve park sorunu! 

Özellikle Gölün etrafı ve ara bağlantı yolları çok yetersiz ve kötü, Şekersu, Karastel ve Lustra yaylalarına ulaşım yolları çok kötü. Caminin ve Jandarmanın yanından yukarı karastele ve kafelere çıkan yol çok kötü ayrıca, mahalle içerisinden geçen yol çok yetersiz kalmaktadır ve bu alanda inanılmaz sıkıntılar ve israflar yaşanmaktadır.

Trabzon turizmindeki ve Uzungöl deki sorunların çözümünde yetkililer gerçekten şov yapmıyorda samimi iseler, o zaman buyurun beyler Uzungöl orada, Trabzon burada, sorunlar ellerinizden öper. Ama nedense inanamıyorum, neden mi? 

Çünkü, sorun çok büyük beyler, sorun çok büyük, hem de o kadar büyük ki anladığım kadarıyla sorunun en büyüğü konuyu denetlemesi ve kontrol altında tutması gereken ve maalesef bunu beceremeyen  yetkililerdir, evet beyler maalesef sorunun en büyüğü  sizsiniz.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber