Trabzonspor, Sivas deplasmanında buz gibi havada çıktığı müsabakada dereceler sıfırın altında -5’i gösteriyordu, bu hava şartlarına pekte alışık olmayan Trabzonspor’un, şampiyonluk yolunda çekilen her çile kutsaldır dercesine, oldukça zorlu bir mücadele sahaya yansıttılar.

Rakip Sivasspor’un da oyuncu eksikleri var ama, Trabzonspor’un da eksikleri var, Nwakaeme ve Siopis covit olduğu için, Djaniny ve Edgar ise sakat olduğu için kadroda yer bulamadılar, Edgar’ın sözleşmesi Visca’ya sözleşme yapabilmek için sezon sonuna kadar askıya alındı, ayrıca yeni transfer Kouassi Afrika kupası için milli takımında bulunduğu için oda şu an kadroda bulunamıyor.

Bütün bu olumsuzlukların eşliğinde başlayan müsabaka, her iki takım adınada dengeli bir oyunla başladı, Trabzonspor biraz daha arayan yoklayan taraftı fakat, en güvendiğimiz oyuncumuz Uğurcan öyle bir hata yaptıki evlere şenlik, elinden kaçırdığı topu 20.dakikada James affetmedi ve golü yaptı 1-0 Sivasspor öne geçti.

Ama Trabzonspor buna çok tez cevap verdi çünkü daha çok isteyen ve arzu eden Trabzonspor 24. dakikada Hugo’nun müthiş ara pasında Abdülkadir Ömür kaleci ile karşı karşıya kalınca affetmedi ve Trabzonspor’un beraberlik golünü kaydetti 1-1 

Bu golden sonra Trabzonspor daha çok topa sahip oldu, genel anlamda daha iyi oynadı diyebiliriz, bu maç özelinde hava muhalefetinden midir nedir, Hamsik oldukça durgun be etkisiz göründü ilk devre itibarıyla.

Visca doğal olarak, arkadaşlarını, formasını yadırgamış olabilir, alışmak için bir iki maça ihtiyacı var diye düşünüyorum. Bakasetas ve Cornelius’da ilk devre özelinde bekleneni veremedi fakat sürekli oyunun içinde olduklarını söylemeliyiz.

Maçın ikinci devresi de ilk devrenin kopyası gibiydi, değişiklik olarak sadece ikinci devre kar yağışı vardı, kar yağışıyla iyicene ağırlaşan zemin teknik oyuncular açısından sıkıntılı bir durum ortaya çıkardı, Bu anlamda Trabzonspor orta sahada oldukça zorlandı.

Bir ara oynanan futbol kör dövüşüne döndü desek yeridir, bu dövüş orta sahada daha çok cereyan etti, Bu hava şartlarından etkilenen oyuncularımızın çok zorlandığını, Buda doğal olarak Trabzonspor’un oyununu etkilediğini söyleyebiliriz.

Burada önemli olan, sakatlık vermeden çıkmaktı, burada mağlup olmadan bir puanla ayrılmak Bu şartlarda kötü sayılmasına gerek, bu nedenle alınan bir puanın altın değerinde olduğunu düşünüyorum.

Ve sahanın yıldızı olarak Hüseyin Türkmen’i seçiyorum, Bu şartlarda bu ağır sahada ayakta kalan, hep ileriyi düşünen bir tek o vardı, hatta girdiği bir pozisyonda attığı muhteşem bir şut kaleci tarafından zorlukla kornere çelindi,  Hüseyin’in partneri Hugo’da maç eksiği olmasına rağmen ayakta duran ve Golün asistini yapan kişi olarak benim alkışımı alan ikinci oyuncuydu.

Sonuç olarak Trabzonspor bu zorlu deplasmandan, ağır hava şartlarına rağmen, buz gibi ama baldan tatlı bir puan aldı, bu puanın değerini de bilmek gerekiyor.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber