Trabzonspor Abdullah Avcı’yla kazandığı maçlardan sonra, kazanma alışkanlığını sürdürebilmek için Sivas deplasmanında, Sivasspor karşısına mutlak galibiyet için çıktı.

Oldukça soğuk ve kar yağışlı bir havada ve saat 20:00’de oynanacak olan bu müsabakanın, bu havada bu saatte oynanmasının, daha önce çok saçma ve çocukça düşüncelerle ertelenen maçları göz önüne aldığımda, çok absürt olduğunu düşünüyorum.

Maç buz gibi bir havada Sivasspor’un üstünlüğü ile başladı. Topa hakim olan taraf Sivasspor pozisyon ararken, Trabzonspor Vişça ile etkili bir pozisyon buldu ancak değerlendiremedi. Bu pozisyonun akabinde Sivasspor kontra atak ile Trabzonspor kalesine geldi.

Maçın 4. dakikası Sivasspor’un bu kontra atağında Ceza sahası dışından Saiz’in vuruşuyla golü buldu. Öyle ki, kaleci Taha henüz ısınamadan golü yedi. Çünkü çok rahat alabileceği bu topa hamle yapmasına rağmen dokunamadı.

Trabzonspor topa sahip olmaya başladı derken, orta alanda Abdülkadir Ömür’ün etkisiz kaldığını gördük. Tamda böyle bir pozisyonda Abdülkadir topu dilediği gibi kullanamayınca, 20. dakikada topu kapan Sivasspor ani atakla kalemize indi ve Manaj’ın kaleye attığı top kaleciden dönünce tekrar kafa dokunuşuyla topu ağlara yolladı. Bu arada soğuktan donan bizim oyuncular sadece seyrettiler. 

Henüz iç sahada galibiyeti bulunmayan Sivasspor daha maçın 20.dakikasında Trabzonspor karşısında 2-0 öne geçti. Trabzonspor bir anda 2-0 geri düşmesine rağmen planladığı oyun planında herhangi bir düşüş yada bozulma yaşamadı. 

Ve Trabzonspor bu golden sonra farklı reaksiyon gösterdi fakat, sahada istenildiği gibi gitmeyen şeyler vardı! Etkisiz oyuncuların takımı ileri taşıyamadığı apaçık ortadayken, dakikalar henüz erken diye oyuna müdahale etmemek bence çok saçma bir durum. Bu anlamda, Abdullah hocanın çok etkisiz oynayan Abdülkadir ısrarını anlamak mümkün değil. 

Dakikalar 39’u gösterdiğinde, Vişça’nın pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Pepe, kendine ve kılasına yakışır bir vuruşla Trabzonspor’un golünü kaydetti. Bu golle skor 2-1 olunca oyuncular biraz olsun havaya alışıp, maça ısındılar diyebilirim.

Bu iştahla baskı kuran Trabzonspor dakikalar 45+1’i gösterdiğinde, çok şık verkaç paslarla gelen Trabzonspor’da oyuna yeni giren Trezeguet çok şık bir asistle Onuachu’yu topla buluşturdu. Topu önüne alan Onuachu bu pozisyonu affetmedi ve Trabzonspor’un ikinci golüne imza atarak skoru 2-2 beraberliğe getirdi. Bu golle devre arasına gidildi.

Trabzonspor ikinci devreye oldukça iyi ve istekli başladı. Pozisyonda buldu ancak değerlendirmedi. Onuachu, Vişça’nın bir pasında tam istediği bir topu buldu fakat, aha gol dediğimiz bir anda kendinden beklenmeyen kötü bir vuruşla topu dışarı attı. 

Maçın ikinci devresi Pepe pozisyon itibarıyla daha etkili oyun ortaya koydu. Buda demek oluyorki, Pepe herzaman 10 numara da oynamalı, eğer bu alanda oynamaya devam ederse,  yetenekli isim çok daha etkili olabilir.

Maalesef bu maça dair kaleci kabusu yaşıyoruz. Uzaktan atılan ve kale tutan bütün şutlar tehlike yarattı ve gol oldu. Maçın ikinci devresi ortaya koyduğumuz oyunla maçı alacağız diye tam ümitlenmişken, yine uzaktan dakika 67’de yine Manaj öyle bir şut attıki, maalesef kalecimiz yine bir şey yamadı ve Sivasspor skoru 3-2’ye getirdi.

Hoca bu golden sonra oyuna, Vişça ve Abdülkadir’in yerine Enis ve Bardhi’yi aldı. Ve Enis oyuna girer girmez yaptığı şık asistiyle dakika 76’da Trezeguet’nin golü geldi skor 3-3 oldu. Ancak galibiyet golünü bulmak için zaman yetmedi. 

Kim ne derse desin, oynanan oyuna baktığımda, Trabzonspor’un galip gelmesi gerektiğini ama buna maalesef bireysel hatalarımızın engel olduğunu düşünüyorum. Kaybedilen iki puanın daha çok tecrübesiz kalecimiz M.Taha Tepe’nin buz gibi hediyesi olduğunuda ayrıca düşünüyorum. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber