Çanakkale Savaşı yalnız bizim tarihimizin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir. Çanakkale Savaşlarında 250 binin üzerinde askerimiz şehit düştü. Bağımsızlığımızı savunmak yurt topraklarımızı korumak için yapılan savaşlar kutsaldır. Çanakkale, Ulusal Kurtuluş Savaşımız, kutsal destan savaşlara birer örnektir. Hepimizin bir yakını, dedelerimiz mutlaka bu destanın içinde yer almıştır.
     Çanakkale Savaşlarının unutulmaz kahramanı, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal’in başarısı ileride başlayacak Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kaynağı oldu. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale sularında, Conkbayırında ve Anafartalar’da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır.
     Çanakkale Destanı Türk gücünü dünyaya bir daha duyuran, tarihe ‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ sözünü yazdıran büyük bir destandır. Atatürk ve Silah Arkadaşları, Mehmetçik, kısıtlı imkanlara ve bütün olumsuzluklara rağmen, içlerindeki vatan sevgisi ve iman gücüyle, yüce Allahın yardımıyla Çanakkale Zaferini kazanıp Büyük Türk Ulusuna hediye etmişlerdir. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızı gençlerimize, evlatlarımıza anlatmalı, öğretmeli, varolan değerlerimizin kıymetini bilmeli ve korumalıyız.
     18 Mart Çanakkale Zaferini saygıyla yâd edip, Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, 250 binin üzerinde şehit düşen askerlerimizi, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Aziz Ruhları Şâd Olsun.
MİMAR HATİCE ÖZTÜRK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber