Trabzonspor 2021-22 sezonunun ikinci yarısının ilk maçında, Akyazı’da Malatyaspor’u konuk etti.

Afrika kupasına giden oyunculardan ve farklı sebeplerden mütevellit oldukça eksik olan Malatyaspor, yine eksikleri olmasına rağmen güçlü rakibi Trabzonspor’un karşısına, hocası Şumudica’nında  söylediği gibi, puan yada puanlar için çokta umutlu çıkmadı. 

Trabzonspor sakat oyuncuları, Gervinho ve as stoperleri Edgar ile Hugo’dan eksik çıktığı Malatyaspor maçında mutlak üç puan için çıktı ve dolu tribünler önünde, coşkuyuda arkasına alarak oyuna oldukça iyi ve etkili başladı, fakat Malatyaspor defansını kalabalık tutup gol yememeye çaba sarfetti ancak pekte başarılı olamadı.

Zaten Maçın 23.dakikasına kadar buna dayanabildi, bu dakikada Nwakaeme’nin asistinde Cornelius golü yaptı ve Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi, bu gol Trabzonspor’un daha coşkulu ve baskılı oynamasınada ön ayak oldu, Trabzonspor bu baskılı oyununda pozisyon bulmakta çok zorlanmadı ama, bir o kadarda pozisyon harcadı diye biliriz.

Nwakaeme’nin sakatlıktan dönüşü muhteşem olmuş, harika işler yaptı, Peres istekli ve arzulu görüldü, Hamsik bildiğiniz gibi maestro gibiydi, Abdüş istekli ve hareketliydi ama bir iki pozisyonda ondan bekleneni yapamadı, Cornelius kuzeyin yeni kralı olduğunu her geçen hafta yeniden ispatlıyor. 

Maçın ilk devresinin bitimine saniyeler kala Malatyaspor Mounır ile bir tehlike yarattı fakat golü bulamadı, bu pozisyonda şans Trabzonspor’un yanındaydı, devre 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Trabzonspor Maçın ikinci devresinde vitesi küçülttü ve ağır ağır oynadı, hiç acele etmedi ve top yaparak sabırla rakibin açılmasını bekledi, maç uzun süre böyle gidince, izleyenlerin sıkılmasının yanında Malatyaspor ufak ufak gelmeye, açılmaya başladı ancak Trabzonspor bulduğu fırsatlarıda değerlendiremedi.

Bazan taraftar Hüseyin Türkmen’e kızıyor ve ağır eleştiriyor, bende hep savunuyorum ama, bu maçta bir kez daha gördükki, Hüseyin bu formanın ağırlığını ve taraftarın baskısını kaldıramıyor, keza İsmail Köybaşı’da aynı kaderi paylaşıyor.

Abdullah Avcı maçta uzun süre oyuncu değişikliği yapmadı, buna sebep aslında maç 1-0’dı ama kolay ve kontrol bizdeydi, Trabzonspor’un zorlandığını söyleyemeyiz, oyuncu değiştirme hamleleride bu nedenle gecikmeli geldi, tabi yeni transferlerden şu an kadroda olamayan, Solbek Puchacz, Edin Vısca ve Kouassi katıldıklarında Trabzonspor dahada güçlenecek.

Her şeye rağmen Trabzonspor’un Ligin ikinci devresine galibiyetle başlaması önemliydi, bu galibiyetle gıyabımızda yapılan birçok hesapta değişmiştir diye düşünüyorum.

Kendi adımızada bu galibiyet canımıza can katmıştır, kısada olsa lige verilen aranın dünüşü nasıl olacak, bir kazaya maruz kalır mıyız diye endişe edilirken, endişeye yer olmadığını gördük, o nedenle bu galibiyet canımıza can katan bir galibiyet oldu.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Abdullah doksanbir 2 yıl önce

Tesbitlerin yerinde ve detaylı anlatımın için teşekkürler.

Avatar
Rasim 2 yıl önce

RasimMalatya’nın elemanları yoktu güçsüzdür fakat yarın oynayacağımız Sivas’ın daha güçlü elemanları var o nedenledir ki her an darbe yiyebilirsin bu nedenle diyorum ki daha agresif daha aktif bilinçli arzulu istekli oynamamız gerekiyor teşekkürler



Günebakış Trabzon Haber