CANIN SAĞ OLSUN ŞAMPİYON 

Trabzonspor Türkiye-Zıraat kupası yarı final ikinci müsabakası için Kayseri deplasmanında çıktığı maçta, oldukça kendinden emin ve tecrübesine güvenerek sahada yer aldı ancak, tecrübede bir yere kadar, mücadele etmeden kazanamazsın vede kazanamadın.

Kayserispor’da bu maç için oldukça hırslı ve motivasyonu yüksek olarak sahaya çıktı, ilk maçtaki Trabzonspor’un 1-0’lık avantajından dolayı, maçın ilk dakikalarından oyuna baskılı ve hızlı başlamak niyetinde olan Kayserispor, maçın 25.saniyesinde Trabzonspor’un penaltı kazanması ile işi oldukça zora soktu derken maçın sonunda öyle olmadığını ve Kayserispor’un zoru başardığını gördük.

Bu penaltı atışı için topun başına Nwakaeme geçti, çok sakin ve kendinden emin topa vurdu ve gol oldu, bu golle Trabzonspor resmen maça 1-0 üstün başlamış gibi oldu.

Bu gol Kayserispor’u çokta etkilemiş gözükmedi ve oyun planına sadık kalarak çok baskılı oynamaya başladı fakat, bu kezde Uğurcan Çakır’ı buldu karşısında ve maçın ilk 20 dakikasında Uğurcan’ı geçmekte zorlandı.

Bu dakikadan sonra Trabzonspor oyunda dengeyi kurdu fakat uzun süre bu dengeyi yine koruyamadı, Uğurcan, Hugo gibi isimler ön plana çıktı, Kayserispor yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi, Trabzonspor’un maçın ilk devresinde penaltı haricinde pozisyonu yoktu desek galiba yanıltmış olmayız, tabi bu oyunu ve oyuncuların bu kötü performanslarını ben normal karşılıyorum neden, şampiyonluk sarhoşu takımlar genelde bu duruma düşebiliyorlar, ama Trabzonspor’un düşmemesi gerekiyordu.

Şampiyon olmuş takımın bu haftalarda maçlara konsantresi doğal olarak zor oluyor anladıkta, bu maç özelinde okadar fazla sayıda oyuncu formsuz yakalandıki, Nwakaeme, Bakasetas, Vişça, Puhaczh ve Dorukhan, Hamşik ve sonradan girenler bekleneni veremediler, ikinci yarıya Nwakaeme’nin yerine Yusuf Erdoğan ile başlayan hoca, orta alanada müdahale etmeliydi diye düşünüyorum, ama bu müdahalesini göremedik.

Dolayısıyla maçın ikinci devresinede iyi başlayan Kayserispor, Emrah Başsan’ın şutunda Hugo’ya çarpan top Uğurcan’ı yanılttığı için Kayserispor’un beraberlik golü olarak değer kazandı, skor 1-1’e gelince Kayserispor sahada iştahlandı.

Bu iştah Kayserispor’a Hosseini ile maçın 58.dakikasında 2. golü getirdi, bu gol maçın uzaması anlamına geliyordu ve yüksek tempoyu yavaşlatan Kayserispor, maçın 82. dakikasında oynamayı aklına getiren Trabzonspor’da Bakasetas’ın golüne engel olamadı bu golle skor 2-2 olunca Trabzonspor bu kez avantajlı duruma geçti.

Maçın sonuna 7 dakika ilave edildi bu uzatma dakikalarına avantajla gren Trabzonspor bu avantajını koruyabilecek bir oyun yada tecrübe sahaya koyamadı, 90+1. dakikada bana göre saçma bir kararla hakem penaltı noktasını gösterdi, halbuki Trabzonspor lehine faül vermeliydi, vermedi penaltıda ısrar etti ve VAR’a bile bakmadı, bu atışı gole çeviren Kayserispor skoru 3-2’ye getirince yine maçın uzatmaya gidebileceği bir skoru elde etmiş oldu.

Maçın bu dakikasında bu skor Trabzonspor’da stres, Kayserispor’da ise iştah meydana getirdi, dolayısıyla Kayserispor maçın 90+6. dakikasında Emrah ile bulduğu final golüyle skoru 4-2 yapınca turu geçen taraf oldu, Kayserispor’u ortaya koydukları bu mücadeleden dolayı gerçekten çok tebrik ediyorum.

Ancak, yıllarca kardeş takım dediğimiz Kayserispor taraftarının bu kardeş muamelesini bu maç özelinde haketmediğini gördük, maçın başından sonuna kadar oyuncularımızı ve teknik ekibimizi taşladılar. Bunun en anlama geldiğini ve neden böyle olduğunu anlamakta zorluk çeliyorum. Sizin gibi kardeş olmaz olsun, bunların bize kinlendiğini şampiyonluğu garantilediğimizde bizi tebrik etmemelerinden anlamıştık. 

Sağlık olsun, her maçı kazanacağız, her kupayı alacağız diye bir kural yada kaide yok, uzun yıllar ardından bu şehire şampiyonluk yaşatan bu oyuncular ve hocaya bu kupadan elendi siye kızacak değilim, sağlık olsun ve canın sağolsun şampiyon.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber