Ebeveynler çocuklarını gerçek anlamda nasıl anlayabilir? Çocuk tekâmülü nedir? Çocukların sağlıklı gelişmesi  için neler yapılmalıdır?
Her anne, baba çocuğunun hem beden, hem zihinsel, hemde de psikolojik açıdan sağlıklı olmasını ister.
Peki! Bunların hepsi mümkün mü? Mümkün ise nasıl olacak? 
Bu ve bunlara benzer soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisi' ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk gerçekten bir çocuğun bütün hayatını olumlu bir şekilde değiştirecek etkileyici bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşıyorum.
''Bu dünyaya gelen bir bebek hiçbir şey bilmeyen ama içinde olağanüstü potansiyelleri olan bir misafirdir sadece. Çocuğun potansiyelleri tekâmül sayesinde gelişmedikçe çocuk mutsuz olmaya mahkumdur.
Ebeveynler çocukların mutlu olmasını ister ama bunun nasıl gerçekleşeceğini bilmezler. Onlar çocuklarının bir avukat, bir doktor, bir eğitmen, bir mühendis vs. olduklarında mutlu olacaklarına inanırlar ama bu, gerçek dışı bir inançtır.
Gerçek şu ki, çocuklar yalnızca tekâmül sayesinde kendilerini gerçekleştirince ve gerçek kendileri olunca mutlu olurlar. Onlar sadece içlerinde taşıdıkları ebedi tohum olabilirler. Ebedi özdeki ruhsal tohum filizlenince çocuk varoluşa çiçek açar ve mutlak saadete ulaşır.
Bu nedenle ebeveynler çocuklarının çiçek açması için onlara özgürlük ve tekâmülsel fırsatlar vermelidir. Bir çocuğa yemeki içmek, giyinmek, dinlenmek, barınmak, öğrenmek, vs. için fırsatlar sunmak ikinci derecelidir. Zira bütün bunlara sahip olup intihar eden çocukların sayısı her geçen gün gitgide artmaktadır.
Demek ki mesele bunlar değil, asıl mesele kendisini bulmaktır. Bu yüzden, ebeveyn  çocuğun kendisini bulması için elinden gelen her şeyi yapmalıdır. Ebeveyn çocuğun olmadığı şey olması için değil, olduğu şey olması için çabalamalıdır.''
Değişim Uzmanı 
Şirvan Yücel 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber