Trabzonspor maça iyi başladı, ilk devrenin büyük bir bölümünde oyununda topunda tek hakimi olarak oynadığı maçta, Hatayspor’un beşli savunma ile oynaması, hem oyunu çirkinleştirdi hemde Trabzonspor’un arayışlarını zorlaştırdı.

Nwakaeme’nin yokluğunda sol açıkta Djaniny’i kullanan hoca, Peres’in dönmesi ilede Dorukhan’ı sağ açıkta kullandı. Trabzonspor’un maçın ilk bölümünde gol arayışları, rakip ceza sahasında sıkışmasına ancak gol bulmada zorlanmasına sebep oldu.

Hatay belliki yenilmemek için geldiği Trabzon’da, Trabzonspor karşısında yaptığı sıkı savunmaya ancak 25 dakika dayanabildi, Trabzonspor’da Cornelius’un  defansın arkasına atığı topu Djaniny ile buluşturdu, tabi Djaniny affetmedi ve topu net bir şekilde köşeye yollayarak Trabzonspor’u öne geçiren golü kaydetti 1-0 

Peres’in sağ bekte ayrı bir resital sunması, haftalardır o bölgede oynayan Dorukhan’ın ilerde farklı ve daha verimli olmasına imkan tanıdı. Hugo ve Edgar bildiğiniz gibi harikalar, Denswil ise sol bekte ağır ve sakin görülsede, oranın oyuncusu olmamasına rağmen iyi idare ediyor sol beki, ancak bu kadar olur.

Maçın 38.dakikası geldiğinde Trabzonspor’un atağında Cornelius’un topla buluşması, bu topu sol açıkta ileri çıkan Denswil’e aktararak kendinin içeri katetmesi, Denswil’in aldığı bu topu aynı güzellikte Cornelius’a aktarması sonucu, bu topun gelişine tam bir golcü vuruşu yapan Cornelius’un da topu çatala takması, mükemmel bir gol olarak Trabzonspor’un 2-0 öne geçmesini sağladı.

Maçın ilk devresi Trabzonspor’un mükemmel bir oyunu ve oyun üstünlüğü ile 2-0 geçildi, bu yarıda Cornelius bir asist ve bir golle yıldızlaşarak oynadı, gerçi Trabzonspor’da bütün oyuncular ilk devre müthiş oynadılar, kötü oynayan oyuncu vardı diyemeyiz, dersek haksızlık olur.

Trabzonspor’un ligde uzak ara nasıl lider olduğunun yansımasını, Hatay maçının ilk devresinde oynadığı futbolla ortaya koydu diyebiliriz. Uzun zamandır kötü oynuyor denen Trabzonspor, bunu iddia edenlere oynadığı bu futbolla cevap verdi diye düşünüyorum, yani Trabzonspor şampiyon gibi oynadı desek yanılmamış oluruz.

Maçın ikinci devresine Hatayspor daha istekli ve baskılı başladı, tabi rakibin bu baskısında, Trabzonspor’un skor üstünlüğünü elinde bulundurma rahatlığının getirdiği etki de var, ancak Hatayspor’un bu baskısında cılız iki pozisyon bulsada, Trabzonspor fazla sayıda isabetli paslar yaparak Hatay’ın bu direncini kırması dikkat çekti.

Ayrıca Abdullah Avcı, hafta içi İzmir deplasmanında Altay ve akabinde içerde Başakşehir maçlarınıda düşünerek bu Maçın ikinci devresi vitesi düşürerek oynadı, bunun ışığında oyuncu değişiklikleri de yaptı.

Hatay’ın, Maçın ilerleyen dakikalarında Trabzonspor kalesinde bulduğu az sayıda ve etkisiz pozisyonlarında gol bulamaması oyun arzularınıda düşürdü, bu durum Trabzonspor’un lehine gelişince, Trabzonspor pozisyonlar üretti ama, daha çok maç ortada oynandı.

Trabzonspor Maçın son anlarını okadar rahat oynadıki, sanki idman maçı havasında, aslında bu rahatlık iyi değil, zaten buna mukabil, Siopis yakaladığı bir pozisyonda topu, sağ tarafındaki A.Ömür’e aktarsa net gol olacakken, kaleye vurması golden etti takımını.

Ayrıca, Abdüş’ün çok güzel bir asistini bomboş pozisyonda topu ıskalayarak gol yapamayan Koita, çok formsuz, eksik ve konsantrasyonu eksik olduğu anlaşıldı bu yolda bu olmamalı ve olamazda.

Maçın sonuna dört dakika eklendi fakat bu dakikalarda da, kayda değer bir şey olmadı ve bu kritik maç, Antalyaspor deplasmanında kaybedilen maçtan sonra Trabzonspor’un 2-0 üstünlüğü ile sona ererek, takiplerinde gardını düşürdü.

Artık bu dakikadan sonra, Trabzonspor Damarın Mavisinden Akar Kanın Bordosu deyip, içerde dışarda, yüreğimize heyecan pompalamaya başlayacak, heyecan hep vardıda, bu dakika ve haftadan sonra bu artarak devam edecek. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber