Herkeste var olan, bu önemli duygu durumunu Dünya Değişim Akademisi'ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok etkili bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarız.  

 Değersizlik, psikolojik bir durumdur.

"Değersizlik" olgusunun ne olduğunu açıklamadan önce

"değer" olgusunun ne olduğunu açıklamak gerekir.

Peki, değer nedir? Değer, herhangi bir nesnenin veya öznenin sayı ile anlatımıdır. Yararlı nitelikleri olan bir şey değerlidir. Öznenin nesne ile bağlantısında değer ortaya çıkar. Bir şeyin önemini belirleyen ölçüdür değer.

Değer, bir şeyin değdiği karşılıktır. Kıymet, bir şeyin değerinin ölçüsüdür. Değer, bir şeyin para ile ölçülen karşılığıdır. Bir toplumun değerini sahip olduğu bilimsel, kültürel, sosyal vb. ögelerin bütünü belirler.

Değersizlik, değer düşümü sonucu değersiz olma durumudur veya değersiz duruma gelmektir. Kıymetsiz, önemsiz, naçiz, değeri çok az olan veya değeri olmayan şeydir değersizlik. Bununla birlikte değersizlik, değersizleştirici koşullar yüzünden değeri kaybetmek veya değersizleşmektir.

Değersizlik duygusu, insanın kendisini amaçsız ve önemsiz hissetmesine neden olan bir duygudur. Bu duygu kişinin psikolojik sağlığını olumsuz etkiler. Değersizlik duygusu, insanın kim olduğu ile kim olması gerektiği konusundaki tutarsızlıktan doğar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber