İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

Demokrasi ve Muhalefet birbirinden ayrılmaz iki argüman.

AKP’nin 20 yıl aşkın iktidarında Rize’den muhalefet milletvekili olarak bir dönem Bağımsız Milletvekilimiz merhum Başbakan Mesut Yılmaz vardı. Şimdide 46 yıl sonra Milletvekili çıkarma başarısını gösteren CHP’nin Milletvekili Tahsin Ocaklı var.

Muhalefet yakıp yıkmadan iktidarın eksiklerini söyleyen olmalı.

Son yıllarda Rize’de sanki her şey dört dörtlük, güllük gülistanlık, bir eksiğimiz yok gibi muhalefetten Milletvekili olmadığı için sesimiz duyan yoktu.

İktidarın seçilmiş Rize milletvekilleri Genel Başkanlarının korkusundan olsa gerek birçok konuda Genel Başkanlarına konuyu iletemediler kanısındayım.

Zira iletemedikleri veya görüştürülmedikleri için kurucu İl Başkanı ve 2,5 dönem Milletvekilliği yapan Hasan Karal partisinden istifa ederek kopmuştu.

Rize’de her şey mükemmel mi?

2018 yılında Cumhurbaşkanı hizmete açtı ama yolu olmayan bir yeri Cumhurbaşkanına iletemeyen iktidar sahiplerinin yapamadığını Rize CHP Milletvekili Tahsin Ocaklı yaptı.

Ovit Tünelinin Rize tarafındaki yolundan bahsediyorum.

Cumhurbaşkanı tüneli bizzat katıldığı törenle 2018 de trafiğe açtı yolunu atanmış Ulaştırma Bakanları bugüne kadar yapmadı.

Yapılmayan yol konusunu Meclise taşıyarak atanmış Ulaştırma Bakanına cevaplaması için soru önergesi veren CHP Milletvekili Sn. Tahsin Ocaklı’yı kutluyor tebrik ediyorum. Aslında görevini yaptı.

Muhalefet demokrasi için gereklidir.

AKP zihniyeti her ne kadar tahammül edemese de muhalefetsiz demokrasinin olmayacağını biliyoruz.

------------

AKP lilere öncelik ricası

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’’ bazı AKP'li isimlerim belediye yetkililerini arayarak kendi tanıdığı EYT'li işçilere öncelik verilmesini istediklerini açıkladı. emeklilik dilekçesi veren birkaç işçi için eskiden AKP’de

belediye başkanlığı, milletvekilliği yapmış arkadaşlar başkan yardımcılarımızı ve müdürlerimizi arayarak ‘Şu arkadaşın tazminatını öncelikli ödeyemez misiniz? diye öncelik istediler.

Mart’tan beri yüz küsur işçi orada tazminatını beklerken kendilerine daha yakın başka işçiler için rahatlıkla ayrıcalık ve torpil için arayabiliyorlar. Özellikle ricacı oluyorlar. Diğer işçilerin suçu günahı ne? ’’.

Adalet buysa yaşadığımız ne.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber