Trabzonspor’un zor günler geçirdiği bu günlerde, Abdullah Avcı’nın istifasıyla, hedefsiz ve heyecansız kalmasında etkisiyle, iyice bir gariplik, sessizlik, çökmüşlük ve deprem zedeler gibi bir yıkılmışlık hissiyle evinde, Adanademirspor’u konuk etti. 

Trabzonspor’da Abdullah hocadan boşalan teknik direktörlük görevini, yönetimin ricasıyla geçici bir süreliğine hocanın yardımcısı Orhan Ak yapıyor. Orhan hoca tıpkısının aynısı misali, Yusuf hariç, Abdullah hocanın 11’i ile sahaya çıktı diyebiliriz. 

Aslında ilk üç için, 4 puan önümüzde olan Adanademirspor’u mağlup etmekten başka alternatifimizin olmadığı bu maçta, Trabzonspor maça iyi başladı. Taraftarın büyük oranda ilgi göstermedi maç, oyuncuların stresini almış gibiydi. 

Maçın 8.dakikasında, büyük eleştirilere maruz kalan ve performansıyla oldukça eleştirilen Yusuf Yazıcı, teknik hareketlerle ceza alanı içerisinde yaptığı çalımlar sonucu ince bir dokunuşla topu ağlara gönderdi ve Trabzonspor bu golle 1-0 öne geçti. 

Üstünlüğü ele alan Trabzonspor, daha etkili oynamaya başladığında, topsuz alanda Belhanda’nın Peres’e elle yaptığı bir müdahale sonucu saha içi karışınca, hakem önce sarı kart, sonra VAR incelemesi sonucu kırmızı kartla Belhanda’yı oyun dışı bıraktı.

Bu dakikadan sonra Trabzonspor’un daha etkili olmasını beklerken, inanılmaz bir şekilde oynadığı oyunda geri düşmesi, sanki el frenini çekmiş gibi davranması, Adanademirspor’un daha baskılı ve iyi oynamasına neden oldu.

Zaten bunun sonucuda maçın ilk devresinin uzatma dakikalarında Adanademirspor’un adına Ndiaye gol bulunca maçta skor 1-1’e geldi. Maçın git gelli olduğu bu ilk devresinde, Trabzonspor on kişilik rakibinden yediği golle taraftarını üzerken, taraflar bu skorla devre arasına gitti.

Trabzonspor acilen daimi teknik direktörünü belirleyip takımın başına getirmeli. Yönetim kongre kararı aldı fakat, gelecek olan yönetimde, adı geçen hocalarda üç aşağı beş yukarı belli iken, zaman geçirmeden, ligdeki ilk üç, Avrupa kupaları şansı yada Türkiye kupasındaki şansımız için bunu ivedi yapmalıyız.

Bazı oyuncuların kafa olarak Trabzonspor’u bitirmiş oldukları, buna mukabil elde etikleri şansları iyi değerlendiremediklerini apaçık görüyoruz. 

Buna mukabil, Bardhi, Yusuf Yazıcı, Larsen, Umut Bozok, Gbamin ve Lahtimi gibi oyuncular kesin olarak gönderilmesi gereken oyuncular olarak göze batıyorlar. Bu oyuncuların gönderilmesi planlanırken yerlerine getirilecek oyuncularıda iyi analiz edip aynı hatalara düşmemekte, yeni yönetimin en önemli işi olacak. 

Bir yıl içerisinde, bir yıl dediğime bakmayın, daha geçtiğimiz sezon şampiyon olmuş, kupalar kazanmış takıma ne olduda, bu kadar kısa sürede böyle devrik duruma geldi, yani başka kelime bulamıyorum! her anlamda yıkılmış, çökmüş, bitmiş, bırakmış ve havlu atmış bir şampiyon takıma, devrik şampiyon dan başka ne denebilir, evet resmen devrik şampiyonu Vişça ipten aldı. 

Maçın ikinci devresi büyük oranda ortada geçerken, Trabzonspor arayışta daha etkili taraftı fakat, gol yollarında istediğini bulamayan Orhan hoca bazı oyuncu değişiklikleri yaptı ve bunlar yerinde değişiklikler oldu ama en önemlisi, uzun zaman üstüne Hamsik’in ve uzun bir sakatlık sonrası Edin Vişça’nın sahalara dönmesi sevindirici bir unsurdu.

Edin Vişça bir döndü, pir döndü derler ya, işte o misal, bir döndükü sahaları muhteşem bir dönüş yaptı çok şükür. 77. dakikada oyuna girip, 78.dakikada yaptığı asistle Hugo Trabzonspor’u öne geçiren golü attı.

Dur daha bitmedi, 81.dakikada ceza alanı çaprazında bir serbest atış kazanan Trabzonspor’da topun başına Edin Vişça geçti ve herkesin orta yapacak diye beklediği bir anda, Vişça topu direkt kaleye şut atınca çok sert gelen topa kaleci hamle yapsada kurtarmakta etkili olmadı ve Trabzonspor Edin Vişça’nın bu golüyle 3-1’lik üstünlüğü yakaladı.

Edin Vişça’nın bir asist bir golle döndüğü bu maçta, Vişça’nın geri dönüşüne imza koyduğu Trabzonspor, dakikalar 90+4’ü gösterdiğinde Umut Bozok’un Eren Elmalı’nın alda at dediği topa düzgün vuruşuyla skoru 4-1’e getirmesi sonucu, çokta iyi olmadığımız bir akşamda çok çarpıcı bir skor ortaya çıkardı. 

Dilerim, bu galibiyet, yönetimde ve teknik heyetteki değişiklikleride olumlu yönde etkileyip, Trabzonspor’un özlenen ve beklenen günlerine geri dönmesine referans olur.

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber