Dinleme eylemi iletişimde çok önemlidir çünkü etkili bir şekilde dinlemeyen etkili bir şekilde konuşamaz. 

Dinlemek, bir olgunluk belirtisidir. Etkili dinleyen kişi, karşısındakine teslim olur. Konuşmak ise egoyu besler, konuşan kişi dikkati üzerine çeker ve ilgi bekler. Bu da bencilliği tetikler. 

Ben merkeziyetçilik arttıkça kişi karşısındakini dinlemek yerine hep kendi anlatmak ister. O zaman iletişim etkili olmaz. Anlayış ve uyum sağlanmaz. 

Dünya Değişim Akademi’sinde bilimsel tekniklerle uygulanan “Dinleme Sanatı Değişim Programı” sayesinde etkili dinlemeye kavuşacak ve gereksiz konuşmalardan, ifadelerden kaçınacaksınız. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru şekilde konuştuğunuzda içsel ve dışsal uyum artacak. 

İletişimin sırrı, karşınızdakini dinlemekten geçer. Değişim Sanatı sayesinde, Değişim Teknikleri ile karşınızdaki insanı dinlemenin bir alçakgönüllülük  olduğunu anlayacaksınız. 

“Dinleme Sanatı Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor. Her çalışmada “etkili dinleme” ile ilgili aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor. Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gevşeme tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Karşınızdaki kişi, size ne söylemeye çalışıyor? İşte bu, çok önemlidir. Böylece onu daha rahat anlayacaksınız. Çatışmalar da ortadan kalkacak. Sorunlar kolaylıkla çözülecek. 

Kendi gerçeğinizi, yaşamın gerçeğini keşfedin. Dinlemek, karşınızdaki kişiyi tanımak için en iyi yoldur. Dinlerken eleştirisiz ve yargısız olunca kalbiniz de o kişiye açılacak. 

Dinleyerek hem kendinize hem de karşınızdakine saygı göstermiş olursunuz. “Dinleme Sanatı Değişim Programı” ile olgunlaşarak iletişimdeki inceliklere sahip olun.

Neval Kütük

Değişim Uzmanı

Dünya Değişim Akademisi

www.dunyadegisimakademisi.com

nevalkutuk77@gmail.com

0530 877 06 04 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Nesli 3 yıl önce

Dinlemek konuşmaktan daha önemli gibi geliyor.Dinlemeyi bilmek gerek.Yazı için teşekkürler.

Avatar
Açelya 3 yıl önce

Harika bir program.Mutlaka katılmak isterim



Günebakış Trabzon Haber