İnsanlık tarihinin en sinsi, en acımasız, en ahlaksız ve vicdansız zulmü Çin yönetimi tarafından D.Türkistan’da sergilenmeye bütün vahşiliğiyle devam ediyor.

Devreye “virüs” musibeti de girince, gündemden tamamen çıkarılmış, zaten sahipsiz olan Müslüman Uygur Türkleri, tamamen unutulmuş, bütünüyle Çin ejderhasının acımasız dişleri arasına terkedilmiştir.

Tamamen yok edilmeyle, assimilasyonla, yeni doğan bebeklerin bile annesinden alınıp, kıreşlerde Çinli kimliğine uygun yetiştirildiği, Müslüman kızlarımızın Çinli erkeklerle zorla evlendirilmelerine ve belki de virüs ile deney tahtası ve imha edilmelerine kadar varan bir mezalim yaşanmaya devam etmekte, insanlık tümüyle susmakta, Çeçenistan’ın Putin’e peşkeş çekildiği gibi, D.Türkistan’da Çin diktasına peşkeş çekilmiş bulunmakta, ilk sesin çıkacağı yer olan Türkiye’den çıt çıkmamaktadır. Yalandan da olsa Filistin’e, Kudüs’e sahip çıktığımızın binde biri kadar Uygur Türklerine sahip çıkmadık, ağzımıza bile almadık, anmadık. İnsanlık ve biz bu vebalin altından kalkamayacağız!

                                                                                                  VİRÜS MUSİBETİNDEN  DERS ALINDI MI?

Geçtiğimiz Cuma ve Pazartesi günü kent merkezine kadar yürüdüm. Gördüğüm manzara, virüsten hiç ders alınmadığı, insanların kahir ekseriyetle “eski tas eski hamam” misali hayata devam ettiği, hiçbir hayat ve davranış tarzından vazgeçmediği, dünyevileşmeden ve hayat tarzından dönmediği şeklinde olmuştur. Ders almamayı, sosyal basında da görüyor, insani ve İslami  birçok ölçekte hiçbir şeyin değişmediğini esefle takip etmekteyiz. Yanılmış olmak, en büyük mutluluğum olacaktır.

                                                                                                           MLLİ İRADE MEYDANI OLMALI

15 Temmuz darbesine karşı milletimizin günlerce toplandığı, darbeyi lanetlediği, milli iradeyi ve milleti savunduğu MEYDANLARIN adı, birçok ilimiz de,büyük bir yanlışlık ve talihsizlikle değiştirilerek, “Demokrasi meydanı” yapıldı. Milletimiz o meydanlar da; menşei bize ait olmayan, bize yabancı, bizim dil ve kültürümüzden olmayan, inancımızın haram kıldığı hemen her şeyi helal kılan, dünyada  her ülkede farklı olan, emperyalizmin yeni müstemleke ve sömürü aracı demokrasi/dimoskratia için toplanmadı, demokrasi için can vermedi.

                                                                                  Milletimiz millet için, “MİLLİ İRADE” için can verdi,  oralarda toplandı.

               

Onun için hepsinin adı: “MİLLİ İRADE MEYDANI” ya da “MİLLET MEYDANI” olmalı, tez elden değiştirilmelidir. Bugün ki adı olacağına, yerli ve Türkçe olan eski adıyla kalmaları daha doğru idi.

                                                                                                       KARAYOLU YAPIMI İLE BÜYÜK ARAZİ ZAYİATI

Korona sürecinde sık sık yolumun düştüğü Sakarya Yenikent Hastahanesi tepesinden, yapılmakta olan “Kuzey Marmara Otoyolu”na, içim sızlayarak ve canımı acıtarak defalarca baktım. Karayolunun ne büyük arazi zayi ettiğini orada gördüm.

Lütfen aynı tepeden bu yol çalışmasına bakınız! Yenikent önündeki, o verimli altın ovanın yol ile nasıl heder edildiğini, elden çıktığını görecek, sizde üzülecek, ağlayacaksınız. Ülkemizin her tarafında durum aynı. Yapılan otoyollar, bölünmüş yollar, devlet ve il-ilçe ve köy yolları düşünüldüğünde, özellikle de otoyollar ekseninde bakıldığında, korkunç bir arazi katliamı ile karşılaşmaktayız.

Yanlış anlaşılmasın! Yola karşı olduğumuz için bunları yazmıyorum. Karayolu tercihinin tüm ülke sathında çok büyük arazi, orman ve “toprak” zayiatı yaptığını tespit için bunları yazıyorum.

Onun içindir ki, aklı başında ülkeler karayolu yerine, ağırlığı; “HAVA, DENİZ ve DEMİR YOLUNA” vermektedirler. Bizimde tez elden öyle yapmamız gerekir. Daha fazla arazi katletmeden!

                                                                                        YOLU ÇAMURLA VE BIRAK GİT!

Çok üzüldüğüm bir konuda; vatandaşımızın bir yerde bir iş makinası ile hafriyat veya benzeri bir çalışma yapıp, çalıştığı arsanın önündeki cadde veya sokağı 50-100 m, bazen daha da fazla çamurlayıp, toz toprak, kum, çakıl içinde bırakıp gitmesi, belediyelerce hiçbir takip ve müeyyide uygulanmaması, ilgililerce görülmemesidir.

Böyle bir şehir hayatı, keyfiliği, layüselliği olamaz! Ne vatandaş ne de belediyeler buna müsaade edemez, asla etmemeli, her gün sonunda kirletenlerce temizlenmeli, temizlettirilmeli veya belediye temizleyip, kirletene fatura etmelidir. ÇÖZÜM; TEMiZLEMEK DEĞiLDiR. KiRLETMEMEK, KiRLETTiRMEMEKTiR.

                                                                                     İÇKİ İLE MÜCADELE NEDEN YOK?
31 Mayıs “Dünya Sigara Bırakma günü” idi. Bir kere; sigara bırakma günü, senede bir gün değil, her gün olmalı. Bu tamam. Peki "ALKOLLÜ İÇKİLERİ BIRAKMA GÜNÜ" neden yok? Neden "sigara" ile en üst düzeyde mücadele edilir, en üst zirveden seslendirilir de, İÇKİYLE NEDEN  EDİLMEZ? Üstelik aklı baştan aldığı, bir yığın kaza ve cinayetin sebebi, sağlığın baş düşmanı, BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASI olduğu halde! Neden hep sigara üzerinde durulur, ama içkiden, zararından söz eden, bıraktırmaya çalışan yok? Neden?

                                                                                             AH! ŞU ÇEKİRDEK KABUKLARI

Pazar günü, 65 yaş üstü gençlerin sokağa çıkma hakkını kullanarak, parkta dolaştım. Beni yıllardır çıldırtan manzarayı yine gördüm. Oturma banklarının önleri çekirdek kabuğu doluydu. Yeter artık! Bu işi çözün! Çözüm: Eğitim, sürekli yaygın eğitim, uyarı/ikaz, takip, murakabe, müeyyide/ceza. ÇÖZÜM; TEMİZLEMEK DEĞİLDİR. KİRLETMEMEK, KİRLETTİRMEMEKTİR. Eğer kirletecekseniz evinizi kirletin. Zararı 3-4 kişiye olur. Günahı ve vebali de. Ama çevreyi kirletmekle binler, yüzbinlere zarar veriyor, günah ve vebalini yükleniyorsunuz. Bu işi çözemiyorsak, para, kıredi, finansman, pıroje, yatırım, emek, zahmet istemeyen bu kadar kolay bir işi çözemiyorsak, başka hiçbir sorunu çözemeyiz. Üstelik burada dış mihrak, emperyalizm, ziyonizm baskısı da, muhalefetin engellemesi de yok!!!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber