Beceriksiz TFF yöneticilerinin yönetemeyip kaosa sürekledikleri Türk futbolunun, 

Son kaosunda Ankaragücü başkanının maç sonu hakemi tokatlaması sonucu, kurtuluşu lige ara vermekte bulan korkak ve değişik hesapları olan TFF yönetiminin ligi ertelemesiyle,

Hafta sonunu boş geçiren Trabzonspor, hafta içi müsabakalarının olduğu bu haftada,  ertelenen Samsunspor müsabakası nedeniyle İstanbul deplasmanında İstanbulspor’a konuk oldu. 

Trabzonspor’da Abdullah Avcı hoca deplasmanda son kazandığımız Antep maçında sahaya sürdüğü ilk 11’de değişiklik yapmadan, kazanan kadro bozulmaz anlayışıyla sahaya çıktı. 

Trabzonspor maça oldukça hızlı başladı ve henüz 11.dakikada Denswil’in çok sert kafa şutu kaleciden dönünce, bu topu ağlarla buluşturmak yine son haftaların fırsatçı golcüsü Trezeguet’ye kaldı ve Trabzonspor 1-0 üstünlüğü eline aldı. 

Bu gol den sonra Trabzonspor işi biraz rolantiye aldı gibi gözüktü, çünkü maça defansif anlayışla başlayan İstanbulspor oyunda dengeyi kurup Trabzonspor kalesinde bulduğu pozisyonlarla gol aradı.

İstanbulspor sağ ve sol kanatlardan etkili geldiği bu dakikalarda, kalede Uğurcan oldukça başarılı kurtarışlar yaparak İstanbulspor‘a gol fırsatı vermedi. Fakat, dakikalar 39’u gösterdiğinde Larsen’in yaptığı hata sonucu topu ceza yayı üzerine indirmesi, İstanbulspor’un gol bulmasında fırsat oldu ve Muammer bu topu şık bir dokunuşla takımının golü olarak ağlara yollaması skoru 1-1’e getirdi. 

İstanbulspor bir İstanbul takımı olmasına rağmen, yöneticilerinin Trabzonlu olması ve kulübün Trabzonluların uhdesinde olması bu maçın ayrı bir önemini ortaya çıkarmaktadır. Bu nedenle, seyircisinin çok az olmasından mütevellit tribünlerinin büyük bir bölümünü Trabzonspor seyircisine açan İstanbulspor yönetimine bu mütevazi yaklaşımından dolayı teşekkür ederiz. 

Trabzonspor taraftarı yedigimiz gol den sonra da takıma desteğini artırarak sürdürmesi alkışa değer bir unsurdu. Fakat bu desteğe karşın oyuncuların sahada ortaya koydukları futbol hiçte taraftarın istediği ve beklediği bir futbol değildi maalesef.

Geçtiğimiz hafta sonu içerde oynamamız gereken Samsunspor maçı, TFF’nin korkak tavrından dolayı ligi ertelemesi sonucu ileri bir tarihe bırakıldı. Bundan mütevellit, İstanbulspor maçı, Trabzonspor’lu oyuncuları iki hafta üst üste deplasman psikolojisine itti sanırım. Bu kötü ve durgun futbolun başka izahı yok diye düşünüyorum. 

Abdullah hocanın ilk devredeki kötü oyuna sebep ikinci devreye oyuncu değişikliğiyle başlaması gerektiğini düşünüyorumdum fakat olmadı. 

Halbuki, Baniya ile Abdülkadir değişikliği, Mendy’nin orta alana kayması demek olurdu ki, bu oyun bunu çağırıyordu. Hoca ne hikmetse ne kadar kötü olsada Abdülkadir’den kolay vaz geçemiyor. Buda seyircide antipati yaratıyor ve dolayısıyla hoca eleştiriliyor. 

Artık Abdülkadir eski Abdülkadir değil. Eski günlerinede dönmesi çok zor ve mümkün gözükmüyor. Hocam sende bu gerçeği mutlaka görüyorsun ama, sanırım kabul edemiyorsun. 

Bende Abdülkadir’in yerli ve altyapıdan olmasından dolayı başarılı olmasını istiyorum, süreklide destek veriyorum fakat hocam, sende bende bazı gerçekleri kabul etmeliyiz. 

Kısaca Trabzonspor’da bir başarısız Abdülkadir gerçeği var ve sende bunu kabul et hocam. Trabzon’da seyircinin gözünden düşen bir oyuncu, daha sonraki süreçte asla geri dönüş sağlayamamıştır. 
Buna mukabil Abdülkadir ısrarın devam ettiği sürece, bu oyuncunun sonunu hızlandırmaktan başka bir sonuç alamazsın hocam.  

Bu arada maçtan dakika skor verelim, ikinci devrede ilk devrenin kopyası gibi oynanıyorken, daki 69’da Vişça soldan bir orta ile Onuachu’yu bulunca, Onuachu’da en iyi yaptığı işi yapıp şık bir kafa vuruşuyla Trabzonspor’u 2-1 öne geçiriyor. 

Bu gol öncesi faul var gerekçesiyle İstanbulspor oyuncuları yoğun itirazlarda bulundular. Buna mukabil VAR ile iletişime geçen hakem, uzun VAR iletişimi sonrası faul yok, gol geçerli kararını verdi. 

Buna itirazlarını devam ettiren İstanbulspor’lu oyuncular, kulüp başkanları Ecmel Faik Sarıalioğlu’nun saha kenarına inerek takımını sahadan çekmek istemesi sonucu bu kez, İstanbulspor’lu oyuncuların başkanlarına itirazlarını izledik. 

Oyuncuların, sahadan çekilmemek için başkanlarına itiraz ve yalvarmaları sonuç vermeyince, 12 dakikalık bir duraklamanın ardından İstanbulspor başkanı takımını sahadan çekti. 

Ben, İstanbulspor başkanı Trabzonlu hemşerimiz Ecmel başkanın yaptığı eylemin kendince haklı olabileceğini fakat, bunun Trabzonspor maçında olmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. 

Ben hakem değilim, hakem yorumcusuda değilim ancak, söz konusu faulü değerlendirecek olursam, İstanbulspor’lu hücum oyuncusunun, topla yaptığı mücadele ile düşe kalka girdiği bu pozisyonda Trabzonspor’un stoperi Mendy ile karşılaştı. Bu karşılaşmada Mendy’e çarpan oyuncu kendini yere bıraktı. Bütün olan bu. Devam kararı doğru.

Sonuç olarak maçın sonu gelmeden, İstanbulspor oyuncularının sahayı terketmesi sonucu maç yarıda kaldı. 
Muhtemelen TFF maçı hükmen 3-0 Trabzonspor lehine tescil edecektir. 

Ecmel başkanın yaptığı bu büyük eylemden dolayı maça damga vurması camiamız adına üzücü, Türk futbolu adına kaos olarak kayıtlara geçmiştir. İnşallah Ecmel başkanın of inadıyla yaptığı bu eylemi, futbolumuzun selameti açısından hayırlı olur. 

(2010-11 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber