banner240
banner237
banner238

Kademeli normalleşme başladı. İnşallah pandemi tamamen biter, bir daha kısıtlamalar yaşanmaz. Yeme-içme yerleri, spor salonları açıldı. Ama okullarda sadece haftada iki gün yüz yüze eğitime başlanacak. 18 Haziranda öğrenciler karne alacak. Üstelik ders sınavlarına isteyen girecek, istemeyen için o dersin önceki notu geçerli sayılacak...vs
     Yeme içme yerleri, spor salonları, alışveriş merkezleri açıldığı için kesinlikle tüm okullar, üniversitelerde dahil hepsi tam zamanlı eğitime başlamalıydı. Öğrenciler okula gitmeyecek ama vakit geçirmek için açık olan mekanlara gidecekler. Pandemi’de hayatlarımız gerçekten Pandomi’ye dönüştü.
     Tabiki herkesin, Tüm halkımızın sağlığı çok önemli. Ama Aşılama takvimi başladığında öğretmenlerin ve öğrencilerin aşılanmasına da öncelik verilmeliydi ve şimdiye kadar yüz yüze Eğitime çoktan başlanmış olmalıydı. Eğitimle ilgili süreç daha iyi Planlanabilirdi. 
     Önümüzdeki hafta Öğretmenlerin aşılanmasına başlanacağı açıklandı. Öğretmenlerle birlikte Öğrencilerde biran önce aşılanmalıdır. Zararın neresinden dönülse kardır diyerek, en azından bu yaz tüm okullar, üniversiteler açılıp, 2 ay mutlaka hızlandırılmış “Eğitimde Telafi” dersleri yapılmalıdır.
     Pandemi başlayalı bir buçuk yıl oldu. Çocuklar, Gençler evlere kapanmak istemedi ama maalesef şartlar böyle gerektirdi. Okullarda eğitime ara verildi. Gençler, çocuklar okula gitmedi ama hep sokaklarda, dışarılarda dolaştılar. Baştan beri bu konuda dilimiz döndüğünce uyarı yapmaya çalıştık. Artık bir buçuk yıl süren Zorunlu Tatil bitmelidir. Öğrenciler okullarını unuttular. Gerçi çoğu şeyi de unuttular ya, o ayrı mesele...
     Hem öğrenciler için, hem öğretmenler için, aileler için uzaktan eğitim çok zor oldu. Ayrıca eğitim eşit şartlarda gerçekleşmedi. Bazı öğrencilerin elektronik malzeme yetersizliği oldu. Teknolojik olarak aksaklıklar ve sıkıntılar yaşandı. Yeni okula başlayan Okuma-yazma öğrenemeyen çocuklar var, basit matematik işlemi yapamayan çocuklar var. İşte bu yüzden, bu yaz tüm Okullar açılıp, 2 ay mutlaka hızlandırılmış “Eğitimde Telafi” dersleri yapılmalıdır.
     Pandemiden önce, İki yıllık üniversiteye başlayan öğrenciler, yarım dönem okula gidebildiler. Hiç Üniversite ortamı yaşamadan kendi kendilerine mezun olacaklar. Sözel dersler yine bir yere kadar, uzaktan bir nebze öğrenilebilir. Ama sayısal veya uygulamalı dersler için sıkıntı çok büyük...Bu yaz Üniversiteler açılıp, 2 ay mutlaka hızlandırılmış “Eğitimde Telafi” dersleri yapılmalıdır.
     Sağlık Bilimlerinde iki yıllık bölüm okuyan Gençler pratikte mesleki hiç birşey öğrenmeden mezun olup gidecekler. Aynı şey Üniversitelerin; Mimarlık, Mühendislik Bölümleri, Tıp...vb diğer meslek bölümleri içinde geçerli. Bu çok ciddi bir konudur. Milli Eğitim Bakanlığı, Yök, Sağlık Bakanlığı, Yetkililer mutlaka bu konuyu ele alıp değerlendirilmelidir.
      Pandeminin eğitimde bıraktığı zararları acil telafi etmemiz gerekiyor. Pandemi sürecinde yeni yetişen çocuklar her şeyi unuttu algıları yok oldu. Her şeyi ekrandan sanal görüyorlar, gördükleri şeyler onlara göründüğünden ya daha güzel gösteriliyor ya da daha kötü gösteriliyor. Okuma oranı aksine düşüyor, tembel bir oyun nesli geliyor.
     Eğitimin önemini güzelliklerini gençlerimize yeniden empoze edip onları ayağa kaldırmalıyız. Yoksa bu ülkenin geleceği olan gençlerimizi yitiriyoruz. Toplumu gözlemlediğimizde; Pandemi şartlarından dolayı, asi, laf dinlemeyen, dik kafalı, her şeyi sorgulayan, gelecekte çok sıkıntılı karakterler olabilecek bir gençliğin yolda olduğunu görebilirsiniz. Bu konuda Kamuoyuna, Ailelere ve Öğretmenlere çok görevler düşüyor.
    Doksanların sonlarında, İkibinlerin başlarında doğan Z kuşağı nesli, teknolojinin kucağına doğan bir nesil ve Teknoloji çok hızlı ilerliyor. Tenolojinin iyi amaçlarla kullanılırsa çok faydalı olduğu, kötü amaçla veya bilinçsizce kullanılırsa tam bir felaket olduğu bir gerçektir. Teknoloji Gençlerimizi tembelliğe, kolay para kazanma yollarına doğru itiyor.
     Bir ülkenin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, geleceği, eğitim seviyesine bağlıdır. Çocuklarımız, Gençlerimiz bizim geleceğimizdir! Bu yüzden eğitimleri çok önemli. Atatürk’ün gençliğe hitabını hatırlatalım ve unutmayalım;”Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.”
     Herkese Hayırlı Cumalar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber