2021 YILINDA YATIRIM ADAMIZIN YATIRIM PROGRAMINA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ.

Finans profesyonelleri ve iş dünyasının buluşma noktası Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı, ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarını online olarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Dr. Önder Halisdemir ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun konuk olduğu programda Trabzon şehrinin dinamikleri, önemli gündem maddeleri ve gelecek planları masaya yatırıldı. Finans Kulüp Trabzon il temsilcisinin de hazır bulunduğu söyleşide Hacısalihoğlu, “İnovasyon ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’ni tamamlamak üzereyiz. Amacımız; inovasyon değeri yüksek projeleri hayata geçirmek’’ dedi.

Finans alanında yürüttüğü çalışmalarıyla fark yaratan Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı’nın online olarak gerçekleştirdiği Finans Kulüp ‘Şehir Ekonomisi’ buluşmalarının yeni konuğu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu oldu. Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Dr. Önder Halisdemir ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen ve Finans Kulüp Trabzon il temsilcisinin hazır bulunduğu etkinlikte Trabzon ilinin panoraması, gündemi ve imkanları ele alındı.

Hacısalihoğlu: “Hedefimiz Trabzon’a İnovasyon ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi kurmak”

Programda konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ‘‘Çağa uygun ve katma değeri yüksek bir teknolojiye varmanın yolu üniversiteyle birlikte ortak çalışma yürütmekten geçiyor. Şehrimizde çok köklü ve geniş kapsamlı bir üniversitemiz var. Üniversiteden mezun öğrencileri istihdama katmak ve geleceği de bu şekilde planlayarak İnovasyon ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi kurmak ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. Gençlerimizi burada yetiştirip ardından teknoloji yatırımlarına dönük bir endüstri kurmak adına planlamalarımızı yaptık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteği ile Teknokent’te bize verilen 12 dönümlük arazi üzerine dört katlı bir İnovasyon ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’ni tamamlamak üzereyiz. Amacımız; inovasyon değeri yüksek projeleri hayat geçirmek’’ dedi.

Hacısalihoğlu, “Dünyanın neresine bakarsanız bakın, muhakkak bir Trabzonlu girişimci görürsünüz. Trabzonlu vatandaşlarımızda gerek siyaset gerekse ekonomide muhakkak en üstte olmayı hedefleyen bir girişimci ruha sahip. Bölgemize baktığımız zaman ön plana çıkan bir fındığımız var. Karadeniz Bölgesi ve artık Sakarya’ya kadar fındık ekilen bir arazinin varlığı söz

konusu. Su ürünlerinden somon balığı Norveç’in balığı olarak biliniyordu. Trabzon ve Karadeniz’de yetişmeye başladı. Şimdilerde ise Japonya’ya ihraç ediyoruz. Balık avcılığında vatandaşlarımız Karadeniz Bölgesi’ni aşarak, teknelerini Van Gölü’ne ve oradan da Gürcistan’a çevirerek sınırları aştılar. Bölgemizde yetişen kokulu üzümümüz İzabella için Avusturya’da bir ilaç enstitüsü ile protokol yaptık. İzabella’nın etken maddesi konusunda çalışmalarımıza başladık. Elimizdeki diğer bitkilerdeki etken maddelerle ilgili çalışmaları da hayata geçirmek istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Dr. Halisdemir: “Önümüzdeki dönemde kalbimiz Trabzon’da atacak”

Buluşmada konuşan Finans Yöneticileri Vakfı Başkanı Dr. Önder Halisdemir şunları söyledi; “Marka olmak hiç şüphesiz kolektif bir çaba fakat o markayı var eden kişinin kararlılığı, vizyonu, doğru takımı bir araya getirmesi, dirayeti, stratejik sabrı önemli etkenler arasında yer alıyor. Marka dediğimiz kavramın arkasında bir insan hikayesi var. Trabzon’da yapılan çalışmaların Türkiye açısından güzel ve yerinde bir tanıtım olduğunu düşünüyorum. Bu girişimciliğin uluslararası boyutlara taşınması da çok kıymetli. Bahsettiğiniz projeler ülkemize gerçek anlamda katkı sağlayacak projeler. Bu noktada kalbimiz Trabzon’da atacak. Bu çalışmalar sadece Trabzon’a değil Türkiye’ye yüksek katma değer sağlayacak projeler. Nitelikli iş insanı sayımız ne kadar artarsa o kadar refah içinde yaşayan bir ülke oluruz.”

FK Trabzon İl Temsilciliği “Trabzon’da yapılan projeler 30 sene sonraki vizyonumuzun temelleridir”

Finans Kulüp Trabzon İl Temsilciliği ise “Şehir Ekonomisi programı Trabzon şehrimiz ile alakalı önemli detayları fark etmemizi sağladı. Yatırım adası, kokulu üzümümüz İzabella ile ilgili yürütülen çalışmalar gibi bizleri Trabzon adına çok mutlu eden konuları ele aldık. Bu yapılan çalışmalar 20-30 sene sonraki vizyonumuzun temelleridir. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Biz de bu çalışmaların sonuçlarını dört gözle bekliyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Hakkında

1986 yılında Türkiye ekonomisinin liberizasyon sürecinde ihtiyaç duyduğu politika, kurum ve enstrümanları oluşturulmasına katkı verecek bir think tank olarak zamanın ekonomi ve finans dünyasının ileri gelenleri tarafından Finans Kulüp Derneği ismiyle kuruldu. 1995 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile vakıf statüsüne geçerek ve ismine ‘Türkiye’ eklenerek “Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı” adını aldı. Türkiye Finans Konseyi, İstanbul Finans Merkezi projesinin fikir geliştirme ve piyasa ile paylaşıma geçmesi çalışmalarında yer aldı. Vakıf toplantılarında bugüne kadar Başbakan ve Bakan düzeyinde birçok konuşmacı ağırlandı. Üyeleri arasında ilgili Bakanlar, Merkez Bankası, SPK ve BDDK başkanları, banka ve finans kurumu sahip ve yöneticileri yer aldı. Finans konusunda aydınlatıcı bilgiler, raporlar ve görüşler akademisyen ve piyasa katılımcılarının yer aldığı birçok fikir Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı platformlarında geliştirildi.

Son dönemki çalışmaları bir sivil toplum kuruluşu olma yönünde evrilerek Türkiye’nin finans kapasite ve becerilerinin geliştirilmesi ile finans profesyonellerinin etkileşimi ve gelişimi amaçlarını benimsedi. Vakfın Avrupa Birliği program destekleri ile önce “Gençler için girişimcilik” ve sonra da “Kobi Akademisi” projeleri hayata geçirildi. Finans Kulüp adıyla da bilinen Vakıf, üniversite öğrencilerine yönelik olarak da Genç Finans Kulüp inisiyatifini desteklemektedir. 81 ilde 81 temsilcilik kurma konusunda örgütlenmesini büyük oranda tamamlayan Finans Kulüp etkinlik alanını geliştirmektedir. Halihazırda finans profesyonelleri ve Türkiye’nin seçkin kurumları ile faaliyet ve projelerine devam etmektedir.

Vakıf Yönetim Kurulu: Önder Halisdemir (T.Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı), Aclan Acar (Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi), Cüneyt Sezgin (Garanti Bankası Yönetim Kurulu üyesi), Emre Alkin (Altınbaş Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi), F. Fethi HİNGİNAR (Ytong A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı), Gaye Göker Braida (Global MD Portföy Yönetim A.Ş. Y.K. Başkanı), Halit Yıldız (Yönetim Danışmanı ), Meriç Uluşahin (Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi), Murat Yeşildere (Zhergon İnsan Kaynakları Egon Zehnder), Semra Kuran (ING Bank Yönetim Kurulu Üyesi), Yusuf Gökhan Penezoğlu (Pezenoglu Law Firm Şirket Ortağı)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber