Annelerimiz; varoluş sebebimiz, bizleri dünyaya getiren, besleyip büyüten, bugünlere gelmemize sağlayan, bizi biz yapan muhteşem varlıklar..Anne; hayatının her anında ve alanında, her zaman emekçidir. En büyük emeği de; insan dünyaya getirip, yetiştirmektir.

     Hayatta herkes değişir, herşey değişir, zaman değişir, sen değişirsin, sadece annenin sana olan sevgisi ve kaygıları değişmez. Çünkü sen, Onun gözünde her zaman küçük çocuğusun…

     Çocuklar, annelerinin yapma dediği şeyi yaptıkları zaman gözyaşı dökerler. Çünkü anneler, olacak olan herşeyi önceden hisseder. Bir çocuk, bir kişi kaç yaşında olursa olsun ağlarken “Anne” diye ağlar.

     Anne; herkesin acısına üzülen, kalbi kırılan, evlatları için her acıya ve her zorluğa katlanandır. Ama her şeye rağmen yine de pes etmeyip, yaşamı devam ettirme gücünü kendinde bulandır.

     Anne; Çocukları daha çok yesin diye ‘ben zaten doydum, siz yiyin yavrularım’ diyendir. Anne; bir öpüş, bir sarılış, bir kucak açışla, kırık ya da yaralı bir yüreğin onarılacağını bilendir.

     Bir anne için Evladı tam olarak şudur; “Evladın senin, Korktuğun gözünden sakındığın, Canının en tatlı yeri, Baktığın gözün, Tuttuğun ellerin, Yürüdüğün ayakların, Yemeğin, Suyun, Nefesin, Herşeyin, Ona gelmesin, tüm acılar bana gelsin dediğin tek varlıktır.”

     Bir Evlat için de Annesi tam olarak şudur; “Anneniz hayattaysa ve şu anda yanı başınızda, karşınızda oturuyorsa, inanın oturduğunuz yer tam olarak Cennettir.”

     Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v); “Cennet annelerin ayakları altındadır.” Hadis-i şerifiyle, anneliğin ne kadar kutsal olduğunu belirtmiştir. Anne; dua kapısıdır, cennetin anahtarıdır.

     Annelerinizin kıymetini bilin ve onlara sıkıca sarılın. İnsanlar yaşları ilerledikçe, yıllar geçtikçe daha iyi anlıyorlar; “Anneniz yoksa nazlanacak hiç kimseniz yok. Kimseden bir şey istemeye de hakkınız yok. Hayatınız boyunca sadece başkalarını memnun etmeye çalışacaksınız.” Annenizi, sevdiklerinizi incitmeyin. Çünkü onları, bir gün incitmek için bile bulamayabilirsiniz…

     Pazar günü, Anneler Günü…Ailesine, evlatlarına annelik yapan, merhameti ile başkalarına annelik yapan, tüm canlılara, Sokak hayvanlarına, çiçeklere annelik yapan herkesin, “Anneler Günü kutlu olsun.” Ebediyete göç etmiş tüm annelerin mekanları cennet olsun.

     Unutmayın.! Her çocuğun annesi en büyük kahramanı, her anne de kendi hikayesinin kahramanıdır. Annelerin sadece bir gün değil hergün değer görmeleri ümidiyle, Anneler gününe dair hayat felsefeniz; yaşamınız boyunca “Hergün Anneler Günü Olsun.”

Haftanın Sözü:”Eğer bende bir iyilik görürseniz anneme dua edin. Çünkü o beni böyle yetiştirdi.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber